A kecskeméti snowboardos megnyerte az O’Neill Roof Battle-t, amivel a QParksTour sorozat bajnoki címét is bezsebelte.

Szenzációsan zárta a szezont Fricz Botond. Egy héttel a World Rookie Finals-on elért 8. helye után megnyerte a legrangosabb alpesi utánpótlás sorozat záró versenyét, az O’Neill Roof Battle-t is. Győzelmével Boti megszerezte a QParksTour „Rookie” kategóriájának 2015-ös bajnoki címét!

A QParks Tour nemzetközi freestyle snowboard bajnokság 10 versenyből áll. A kiválasztott helyszínek többsége Ausztriában van, de rendeznek versenyt Svájcban, Németországban és Olaszországban is. A sorozat célja, hogy a profi karrierről álmodó fiatal snowboardosok számára versenyzési, és ezáltal kiugrási lehetőséget biztosítson. 

Fricz Botond élt a lehetőséggel. A szezon során három állomáson indult, mindhármat megnyerte. Az így gyűjtött 300 ponttal második helyen állt az összetettben a horvát Tino Stojak mögött, aki négy versenyen 356 egységet szerzett. Mivel az utolsó versenyért tripla pont járt, Boti bajnokesélyesként érkezett a dachsteini Superparkba, az O’Neill Roof Battle helyszínére. 

A döntőt havazás miatt egy nappal elhalasztották, de megérte várni. Kristálytiszta időben, tökéletes hóviszonyok között versenyezhettek a riderek. 

Boti a selejtezőben nem kockáztatott. Mivel az első ugrató kicsit lassú volt, a két ugratón csak egyfordulatos ugrásokat vállalt (backside és frontside 360). Így is simán bekerült a négyes döntőbe, ahol viszont már nem volt miért óvatoskodnia:

„Az első körben backside 360-at, majd front 720-at ugrottam. Sikerült szépen letenni mindkettőt. A korlátról backside 180 out-ot, a wallride-ról 180 in  180 out-ot adtam. A második körben egy frontside 360 volt az első kickeren, majd egy back 9-re rápróbáltam és sikerült is letenni! A korlátról 270 out, végül wallride 180 in  180 out-al zártam a döntőt. Ezzel a körrel első lettem a döntőben!”

A győzelmének köszönhetően a 14 éves magyar snowboardos újabb 300 pontot szerzett, ami elég volt, hogy megelőzze Tino Stojakot, aki 566 ponttal Boti mögött a második helyen végzett a bajnokságban.

A QParksTour győzteseként Boti a pénzdíj és az ajándékok mellett részt vehet majd a jövő szezon nyitóversenyén, az O’Neill Pleasure Jam-en, ahol a profi mezőnnyel mérheti össze tudását. 

A versenyről készült egy remek hangulatú kisfilm, melyben természetesen Boti is nyilatkozik: