MSBSZ Korosztályos Műanyagpályás DiákKupa-sorozat
Freeride Club Kupa
2016. október 15.

A 2016/17-es szezonban a Magyar Snowboard Szövetség a műanyagpályával rendelkező síiskolákkal együttműködve életre hívta Korosztályos Műanyagpályás Diák Kupasorozat néven őszi/tavaszi versenysorozatát. Legfőbb céljai a sportág népszerűsítése, a snowboard iránt elhivatott ifjú tehetségek számára megmérettetési lehetőség biztosítása és az utánpótlás bázisának gyarapítása. Megkeresésünkre négy síiskola csatlakozott a kezdeményezéshez: a budaörsi FreeRide Club, a pasaréti Vasas, a budajenői Wax Klub, és a pestszentlőrinci 4Seasons Síiskola.

A kupasorozat első állomásának október harmadik szombatján Budaörs adott otthont. Az aznap délelőtti napsütés sajnos már nem kényeztette el a versenyre érkezőket. A regisztráció, nevezés, rajtszámátvétel szemerkélő esőben zajlott, mely az edzés kezdetére felhőszakadássá változott. Azonban a lelkes résztvevőknek ez sem szegte kedvét. Hat korcsoportban 29 hódeszkás, 12 lány és 17 fiú sorakozott fel a felvonó előtti szőnyegen.

A legnépesebb tábor a III. korcsoportos fiúké volt, ahol nyolc versenyző mérettette meg magát. A lányoknál pedig a második és harmadik korcsoport mezőnyében izgulhattak igazán a helyezésekért a kordonon kívül állók. Az előbbiben 5, az utóbbiban 4 versenyző állt rajthoz.

A 17 órakor tartott rider’s meetinget és csapatfotózást követően rajtoltak el az I., illetve II. korcsoport versenyzői már ideális időjárási körülmények között. A legkisebbeknél Farkas Katalin (4Seasons) és Varga Dávid (Freeride Club, Blue-Tomato Snowboard Schule) mindhárom futamban hibátlanul teljesítette a pályát. A 2006-07-es születésűeknél a veszprémi Adamecz Rebeka közel négy másodperces, míg Lévai Ambrus (Wax Klub) 13 másodperces fölénnyel diadalmaskodott.

A tíz év fölöttiek versengése hozta a legszorosabb küzdelmeket, másodpercek döntöttek arról ki állhat fel a dobogó legfelső fokára. A lányoknál ezt Nagy Zsófia (4Seasons), a fiúknál Szabó Marcell (Freeride Club) tehette meg. Zsófi 28.18-as, Marci 27.92-es időeredménnyel.

A negyedik korcsoportban mindössze hárman karcoltak a Freeride Club hófehér műanyagján. Kocsis Fanni (Pasaréti Síiskola) egyedüli indulóként, ezzel megmentve a lányok becsületét, illetve Koczka Vincze (Pasaréti Síiskola) és Mazalin Tibor (4Seasons Síiskola). Vincze magabiztos versenyzéssel két ízben is átlépte a 13 másodperces álomhatárt, legjobb futamában 12.72-es idővel robogott át a célkapun. Párharcukban hasonló jó időket csúszó, ám két futamban is hibázó Mazalin Tibi maradt alul. Legjobb ideje 13.88 volt.

A középiskolások mezőnye ugyanebben a felállásban, egy lány, két fiú, vágott neki a küzdelmeknek. Az V. korcsoportos lányoknál Mazalin Kitti (4Seasons Síiskola) nyakába akasztották az aranyérmet. A fiúknál a 4Seasons színeiben induló Szakács Márk és Turza Gergő néztek egymással farkasszemet. Ahol Márk javára billent mérleg és ő vehette át első helyért járó elismerést a lelkes szülők és felkészítő edzők tapsviharában.

A kupasorozat következő állomásán, a több kihívást magában rejtő pasaréti lejtőn várjuk a az ifjú titánokat november első vasárnapján, szintén 16 órai kezdettel. Köszönjük Nektek a részvételt és sportszerű versengést, szüleiteknek a támogatást és a szurkolást, és végül, de nem utolsó sorban edzőiteknek az együttműködést, és a Veletek végzett munkát. Várunk Benneteket november 6-án 16 órakor a Pasaréti Síiskolában!

A részletes eredménylistát ide kattintva éritek el.

A versenyről készült fotógalériák az alábbi linkeken érhetők el:

Galéria 1

Galéria 2

Comment