Igazi indián nyár fogadta a FreeRide Club Kupa indulóit október 15-én, az MSBSZ –Store13 Korosztályos Műanyagpályás Diákkupa-sorozat második állomásán.

Műanyagpályás kupasorozatunk a múlt vasárnap második állomásához érkezett. Ezúttal a FreeRide Club lejtőjét 25 rider vette birtokába. „Családunk” 3 új taggal bővült. A legifjabbak között, a tavaly ugyanitt induló Bárdosi Artúr hazai versenyzőként próbált szerencsét, valamint a szintén FreeRide-os Kalmár Bálint és bátyja, Kristóf is rajthoz állt. Így a mezőnyt 9 lány és 16 fiú snowboardos alkotta.  A III. korcsoportos lányok és fiúk, illetve a IV. korcsoportos fiúk esetében egyaránt 6-6 név került fel az eredményjelző táblára.

A kellemes nyárias idő és a vele járó 24 fokos hőmérséklet nagyon lelassította a pályát, amelyen a szervezők locsolással, a versenyzők pedig a szilikon spray fokozott alkalmazásával próbáltak úrrá lenni.

Az esemény speakeri feladatait ezen a hétvégén Szergej látta el. Hívó szavára az edzést követően, a célkapunál gyűltünk össze a szokásos rider’s meeting-re. A korábbiaknak megfelelően az indulók négy csoportban dönthették el a helyezések sorsát. Ahogy eddig is, mindenkinek három lehetősége volt végig csúszni a pályán, a három futamból a két legjobb időeredmény összege számított.

A 2009 után született fiúknál Robi (4Seasons) végre nem egyedül versenyzett, Bárdosi Artúrral (FreeRide Club) nézett farkasszemet. Párharcukban mindössze két másodperces különbséget regisztrálhattunk Artúr javára.

A 10-11 éves lányoknál ismét Borsos Alexa (4Seasons) és Farkas Kati (4Seasons) csapott össze. Kati 30,51 másodperces idővel első, Alexa 45,12 másodperces eredménnyel második helyezést ért el. Ugyanezen korcsoport fiú mezőnyében debütáló Kalmár Bálint (FreeRide Club), a 4Seasons-ös Márki Benjámin távolmaradása miatt, egyedül karcolta az íveket a pálya fehér műanyagjába (31,26).

A III. korcsoportos lányok versengései nagyon szoros küzdelmeket hoztak. A helyezések sorsáról alig egy-egy másodperc döntött. A dobogó legfelső fokán végül, a korábbi futamon kétszer is hibázó, abszolút esélyes, Nagy Zsófit (4Seasons) köszönthettük, 23,65-ös idővel. Az ezüstéremnek Nemerkényi Sarolta (4Seasons) örülhetett, aki egyetlen másodperccel maradt le Zsófi mögött. A bronzérmet érő helyezést, a VASAS-Pasarét Kupa bajnoka, Ghymes Luca (VASAS) tudhatta magáénak. Őt a sorban Bárdosi Zita (FreeRide Club) (26,42) követte, az ötödik helyen Bakanek Lili Maja (VASAS)(26,88), a hatodikon pedig Szieber Krisztina (4Seasons) (27,59) végzett.

Ugyanezen korosztály fiú kategóriájában, a hazai pálya előnyét élvező Vidra Marci utcahosszal (23,5) diadalmaskodott. Az előző forduló bronzérmét Sohár Dani (4Seasons) ezüstre váltotta, csapattársával, Barabás Bálinttal cserélt helyet a dobogón (26,12), aki ezúttal harmadik helyezett lett. Lévay Ambrus (WAX Klub) a negyedik, a 4Seasons-ös Sós Beni és Hermann Zoltán az ötödik, illetve a hatodik helyen zárt.

A IV. korcsoportos fiúknál szinte csak tizedeken múlott a végső sorrend. Koczka Vincze (VASAS) (22,92) továbbra is uralja a mezőnyt. Farkas Zoltán (4Seasons), aki két hete alig maradt le a dobogóról, most ezüsttel távozott (24). A pestszentlőrinci Mazalin Tibi (4Seasons) (24,39) bronzérmet érő csúszásokat produkált. Lévay Dénes (WAX Klub) (24,53) negyedik, Tass Bendegúz (VASAS) (24,53) az ötödik és az első műanyagpályás versenytapasztalatait gyűjtő Kalmár Kristóf (FreeRide Club) (2548) a hatodik lett.

A 4Seasons középiskolás korú snowboardosainak, Mazalin Kittinek (27,68) és a pályacsúcsot (21,67) csúszó, Péter Bence Zoltánnak most sem akadt kihívója, ismét együtt léphettek a dobogó legfelső fokára.

A részletes eredménylistát megtaláljátok erre a linkre kattintva.

A kupasorozat harmadik állomása, november első vasárnapján, a budajenői WAX Klub lesz, ahol a szlalom mellett freestyle jam-et is rendezünk. Addig is jó felkészülést kívánunk!

Találkozunk a nyílt edzésen 2017. október 26-án, csütörtökön!

Köszönet: a FreeRide Clubnak a helyszínért, Soltész Orsinak a lebonyolításban nyújtott segítségéért és a Store13-nak az ajándékokért!

Versenyünkre a Petőfi TV forgatócsoportja is kilátogatott. Nézzétek meg az alábbi riportot!

Végül pedig ízelítőül következzék néhány fotó a versenyről! A teljes fotóalbumot megtaláljátok a Facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

 

 

 

 

Comment