Remek hangulatot és kiváló versenyt hozott a 2017-18-as MSBSZ - Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat első állomása, a Vasas Pasarét Kupa

Az idei szezon Korosztályos Műanyagpályás Diákkupa küzdelmei október első napján a VASAS Pasaréti Síiskolában vették kezdetüket. Az időjárásra idén nem lehetett panasz, szikrázó napsütés várta a hódeszkásokat.

A regisztrációnál 24 versenyző vette át rajtszámát és Store13 ajándékait, amely a sorozat főtámogatójaként vásárlási utalvánnyal lepte meg a nevezőket. A mezőny 9 lány és 15 fiú snowboardost számlált. 

A korábbiakhoz hasonlóan a III. korcsoportosok küzdelmei hozták a legnagyobb izgalmakat: a lányoknál 6, a fiúknál 7 versenyző állt rajthoz, de a 13-14 éves fiúk ötfős mezőnyében is hasonlóan szoros küzdelmeknek lehettünk szemtanúi.

Az edzést követően Nagy Gábor speaker öt óra előtt néhány perccel minden résztvevőt a dobogó elé szólított, ahol a csoportképek elkészülése után az elmaradhatatlan rider’s meeting következett. Az indulókat négy csoportban Sümegi Péter hívta a startkapuhoz. Minden versenyzőnek háromszor kellett teljesítenie a pályát. A három futamból a két legjobb időeredmény összegei alapján alakult ki a végső sorrend.

Az első csoportban Farkas Róbert (4Seasons), testvére Farkas Katalin (4Seasons), az újonc Borsos Alexa (4Seasons) és a tavalyi sorozat minden állomásán rajthoz álló Márki Benjámin (4Seasons) versenyzett. A két fiú egyedüli indulóként állt a dobogó legfelső fokán. Robi 99,2 másodperces, Beni pedig 29.36 másodperces időeredménnyel zárt. A lányoknál Kati rutinja győzött, Alexa mindössze 6 másodperccel maradt le tőle.

Ezután a III. korcsoportos lányok összecsapási következtek, ahol nagyon magabiztos versenyzéssel, pályacsúccsal (21,49) Ghymes Luca (VASAS) diadalmaskodott. Második helyen a szintén hazai környezetben csúszó Bakanek Lili Maja végzett, 24,76 másodperces idővel. A dobogó harmadik fokára Nemerkényi Saci (4Seasons) (25,1) állhatott fel, eddigi legjobb eredményét elérve. Őt a sorban, a FreeRide Club hírnevét öregbítő, Bárdosi Zita (25,37) követte. A két futamában is hibázó, abszolút dobogó esélyes Nagy Zsófi (4Seasons) az ötödik helyen (28,16), míg csapattársa, Szieber Krisztina (29,07) a hatodik helyen végzett.

Ugyanezen korcsoport „titánjai” szintén szoros küzdelmekkel döntötték el a helyezések sorsát. Végül a 4Seasons-ös Vámosi Levi örülhetett (26,91), két csapattársát, Barabás „Bálna” Bálintot és Sohár Danit is maga mögé utasítva. Bálint két legjobb idejének összege 28,37, Danié 29,09 másodperc volt. A dobogó mellé Vidra Marcit (FreeRide Club) szólították, 33,9 másodperces idővel. Az ötödik helyre, alig egy másodperccel lemaradva, Lévay Ambrus (WAX Klub) csúszott be. Őt követte szintén egy másodperces különbséggel a 4Seasons csapatát erősítő Sós Benedek. A sort az élete első versenyén rajthoz álló Hermann Zoltán (4Seasons) zárta.

A IV. korcsoportban sajnos csak a fiú kategóriában regisztrálhattunk nevezéseket. A tavalyi Koczka-Mazalin párharc után végre népesebb mezőny tette érdekesebbé a versengést. A VASAS büszkesége, Koczka Vincze több, mint két másodpercet vert csapattársára, Tass Bendegúzra, ezzel megszerezve az aranyérmet. Lévay Dénes (WAX Klub) a dobogó második fokáról csak tizedekkel lemaradva, zsebelhette be a bronzot, Farkas Zoli (4Seasons) a negyedik, Mazalin Tibi (4Seasons) pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A legidősebbek között Mazalin Kitti (33,36) és Péter Bence Zoltán (21,92) az esélyesek nyugalmával, kihívók nélkül snowboardoztak, mindketten a 4Season Sí-és Snowboardiskola versenyzői.

A részletes eredménylistát megtaláljátok ide kattintva.

A kupasorozat soron következő helyszíne a budaörsi FreeRide Club lesz. Október második vasárnapján találkozik újra a mezőny. Addig is jó felkészülést kívánunk!

Találkozunk a nyílt edzésen 2017. október 11-én, szerdán!

Köszönet: a VASAS csapatának az áldozatos munkájukért és a Store13-nak az ajándékokért!

A versenyről készült teljes fotóalbumot megtaláljátok a Facebook oldalunk vonatkozó galériájában, de ízelítőül íme, néhány fotó:

Comment