Nagyon úgy tűnik, hogy jövőre újabb szakág mutatkozik be a világ egyik legnívósabb freestyle eseményén

A Nine Knights/Nine Queens sí- és snowboard (valamint hegyikerékpár) versenyek az elmúlt években nagyon komoly rangot vívtak ki maguknak a freestyle sportok világában. A koncepció minden sportág esetében ugyanaz: a sportágak legjobbjait hívják meg, hogy középkori díszletek között csillogtassák tudásukat, és közben lenyűgöző fotó- és filmanyag is készüljön róluk. A kötetlenebb hangulatnak köszönhetően a versenyzők felszabadultabbak, így garantált a legmagasabb színvonal, ami hozzájárul a sport folyamatos fejlődéséhez. A verseny női változatára, a Nine Queensre 2016-ban Gyarmati Pankát is meghívták.

A Nine Knightsot többnyire valamelyik észak-olasz síterepen rendezik. A korábbi években Livigno volt a helyszín, idén azonban a dél-tiroli Watles látta vendégül a lovagokat. Jövőre a tervek szerint Sölden lesz a házigazda.

A szervezőcsapat jelenleg tartja éves értekezletét, amely természetesen a jövő évi tervek kovácsolásáról szól. A résztvevők (lásd borítókép) pedig erősen arra engednek következtetni, hogy jövőre bizony sí- és snowboardkrosszosok is meghívást kaphatnak. Az összejövetelen ugyanis ott volt a snowboardkrosszos német Konstantin Schad és Paul Berg, valamint a síkrosszos Alex Fiva és Daniel Bohnacker is. Konsti Schad izgatottan posztolt Instagramon az alakuló tervekről:

Hogyan is néz ki a Nine Knights? Így:

Ez pedig a snowboardkrossz, a legjobb pályán, az X Games-en:

Egyelőre tehát még csak a tervezési szakaszban van a dolog, de ismerve a szervezőket, szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy új, innovatív formátummal rukkolnak elő, ami alighanem komoly lökést adhat a havas krossz sportoknak. Várjuk!

 

Borítókép: Nine Knights  #thenines

 

Comment