Az MSBSZ –Store13 Korosztályos Műanyagpályás Diákkupa-sorozat harmadik állomásán bemutatkozott a freestyle szakág is.

Az őszi sorozat utolsó előtti műanyagpályás futamának a budajenői WAX Klub adott otthont. Ahogy három héttel korábban, így most is 25 lelkes fiatal nevét jegyezhettünk fel az eredményjelző táblára, akik ezúttal nem csak a szlalom-, hanem freestyle-tudásukról is tanúbizonyságot adhattak. A 13-14 évesek tábora egy új taggal bővült Szilágyi Zsombor személyében.

A változatosság kedvéért ezen a vasárnapon a hangfalakból a hazai extrémsport rendezvények (OSG, Fridge, stb…) „hangja”, Nagy Levi szavai köszöntek vissza. A versenyzői eligazítást, az óraállításnak köszönhetően, már szürkületben tartottuk, majd felgyúltak a fények és kezdetét vette a verseny.

A legifjabb titánok harcában ismét Farkas Robikáért (4Seasons) és Bárdosi Artúrért (FreeRide Club) izgulhattunk, melyben újfent Artúr kerekedett felül, több mint négy másodperccel csúszott jobbat Robinál. A második korcsoportos lányoknál továbbra is Borsos Alexa (4Seasons) és Farkas Kati (4Seasons) versenyzett, ahol Kati 27,3 másodperces, míg Alexa 38,68 másodperces eredménnyel zárt. Ugyanezen korcsoport fiú mezőnyében Kalmár Bálintnak (FreeRide Club) ezen a napon sem akadt kihívója, az esélyesek teljes nyugalmával, magabiztos snowboardozással zsebelte be a győzelemért járó 12 pontot.

A III. korcsoportos lányoknál Bakanek Lili Maja (VASAS) és Ghymes Luca (VASAS) ezen a futamon sajnos nem állt rajthoz. Mindössze négyen harcoltak a dobogóért.  Csak egyetlen másodperccel ugyan, de a 4Season-ös Szieber Kriszti maradt le róla. A harmadik fokán a korábbi győztest, Nagy Zsófit (4Seasons), a másodikon csapattársát, a mindig ezüstérmes Nemerkényi Sacit, az elsőn pedig a FreeRide Club büszkeségét, az első futamgyőzelmét szerző Bárdosi Zitát köszönthettük.

A 12 éves fiúknál 8 rider sorakozott fel a startkapu mögött. Nagyon kiélezett küzdelemben végül, a dobogó minden fokát megjárt, Barabás Bálint (4Seasons) bizonyult a legjobbnak, több, mint egy másodperccel előzte meg a FreeRide bajnokát, Vidra Marcit (22,17). A Lévay-fivérek ifjabb tagja, Ambrus (WAX Klub) korábbi ötödik, illetve negyedik helyezését követően végre dobogóra állhatott 22,93-as idővel. A sorban őket Vámos Levi (4Seasons), Pintér Marci (VASAS), Sohár Dani (4Seasons), Sós Beni (4Seasons) és Hermann Zoli (4Seasons) követte.

A IV. korcsoportos fiúk futamaiban rendre 10 másodperc alatti időket regisztrálhattunk.  Farkas Zoltán (4Seasons), pályacsúccsal (19,02) aranyérmes, az első műanyagpályás tapasztalatait gyűjtő Szilágyi Zsombor ezüst, Mazalin Tibi (4Seasons) két tizeddel lemaradva bronzérmes lett. Koczka Vince (VASAS) a negyedik, Lévay Dénes (WAX Klub) az ötödik, Kalmár Kristóf (FreeRide Club) a hatodik, Tass Bendegúz (VASAS) pedig a hetedik helyet tudhatta magáénak.

A középiskolások mezőnyének egyetlen képviselője, Péter Bence Zoltán (4Seasons) leggyorsabb köreinek összege 19,48 másodperc volt.

Az első ízben megrendezésre kerülő freestyle verseny - legnagyobb sajnálatunkra - csak a fiúk érdeklődését keltette fel. Minden indulónak négy lehetősége volt arra, hogy trükkjeivel elkápráztassa a 3 tagú pontozóbírói stábot.

Az első két lecsúszásban, a startkaputól a célkapuig kellett változatos trükkökkel „teletűzdelni” a pályát, míg a másik két futamban egy-egy mini-kickeren való ugrást kellett bemutatni. A színvonalra nem lehetett panasz. Láthattunk ollie-t, nollie-t, fs-bs 180-at, 360-at, tail és nose press-t, az ugratón az egyenes ugrások mellett, shifty-t, indy-t és fs-bs 180-at. A helyezések eldöntésére a Fogarasi Síiskola oktatóját, Ránky Mártit, az MSBSZ elnökségi tagját, Sümegi Pétert, és az esemény szpíkerét, Nagy Leventét kértük fel.

A III. korcsoportban Vámos Levente (53,7 pont) (4Seasons) volt a legeredményesebb. Vidra Marcell (FreeRide Club) ezüstérmet érő snowboardozását 50,2 ponttal jutalmazták. Barabás Bálint (4Seasons) a szlalom aranyérem mellé egy freestyle bronzzal gazdagodott.

A 2003-2004-ben születetteknél Mazalin Tibi (4Seasons) szlalom riválisait, Koczka Vinczét (VASAS) és klubtársát Farkas Zoltánt utasította maga mögé.

A rangidős Péter Bence trükkjei voltak a legértékesebbek, 61,4 pont került a neve mellé.

A kupasorozat utolsó őszi megmérettetésére, november 19-én vasárnap kerül sor, a Fogarasi Síiskola gondozásában, ahol az indulóknak további lehetősége nyílik a szlalom mellett freestyle-pontjaik gyarapítására is. A nyílt edzést 2017. november 13-án, hétfőn tartjuk. A pálya 18:30-tól vehető birtokba. Várunk Benneteket!

Köszönet házigazdáinknak, a Balázs családnak a hamisíthatatlan WAX Klubos hangulatért, és a Store13-nak az ajándékokért.

A versenyről Réti Gerzson szenzációs fotósorozatot készített, melyet ezen a linken megtalálhattok.

Comment