November 19-én a Fogarasi Kupával zárult az MSBSZ –Store13 Korosztályos Műanyagpályás Diákkupa-sorozat őszi szakasza, ahol minden eddiginél több indulót regisztrálhattunk.


November 19-én az utolsó őszi állomásához érkezett műanyagpályás kupasorozatunk, mely soha nem látott népszerűségnek örvendett. Harminchárom versenyző vette birtokba a Fogarasi Síiskola hófehér lejtőjére tűzött pályát. Nagy örömünkre sok új arc tűnt fel a mezőnyben. Ilyen volt a 4Seasons színeiben induló Gulyás Gréta, a százhalombattai Nagy-Király Lili, vagy a házigazda síiskola snowboard-csapatát erősítő Szentmarjai Tamás is. A középiskolás lányok dobogóján tátongó űrt Gazdag Mária (Fogarasi Síiskola) és Nagy Krisztina (4Seasons) töltötte be. A legfiatalabb és legidősebb fiúk mezőnye háromfősre duzzadt, Osztrovszki Krisztiánnak (VASAS), Liptay Gábornak és Racsmány Boldizsárnak köszönhetően. A pálya „kenését” az egész napos eső biztosította, amely a futamok idejére megkímélt minket. A jó hangulatról és a közérdekű információk szurkolókhoz való eljutásáról ismét Nagy Gábor gondoskodott.

Szlalom

A verseny Osztrovszki Krisztián (VASAS), Farkas Róbert (4Seasons) és Bárdosi Artúr (FreeRide Club) küzdelmével kezdődött, melyben Krisztián végül négy, illetve hat másodperces fölénnyel utasította maga mögé riválisait. Így Robinak az ezüst, míg Artúrnak a bronzéremért gratulálhattunk.

A második korcsoportban Farkas Kati (4Seasons) a negyedik győzelmét aratta. Borsos Alexa (4Seasons) egy újabb ezüsttel lett gazdagabb. A fiúknál, az előző két fordulót kihagyó, Márki Benjámin (4Seasons) egyedüli indulóként versenyzett. Ezáltal, a két korábbi futamot teljesítő, Kalmár Bálinttal (FreeRide Club) pontazonosságban (24 pont) várhatja a tavaszi folytatást.

A III. korcsoportban mindkét nemben 8-8 rider sorakozott fel az Alpesi Club indító kapuja mögött. A lányoknál az első öt hely sorsáról századmásodpercek döntöttek. Végül a második futamgyőzelmét arató Nagy Zsófi (4Seasons) diadalmaskodott. Mögötte a pasaréti lejtőkön edződött Gyhmes Luca és Bakanek Lili Maja végzett. Nemerkényi Saci (4Seasons) alig egy tizeddel lemaradva negyedik lett. Bárdosi Zita (FreeRide Club) húsz másodpercen belüli ideje az ötödik helyre volt elegendő. Őt a sorban Szieber Kriszti (4Seasons) követte. Az itt debütáló Gulyás Gréta (4Seasons) és Nagy-Király Lili a hatodik, illetve a hetedik helyet szerezte meg. A fiúknál másfél másodperces fölénnyel Vámosi Levi (4Seasons) állt a dobogó legfelső fokán. A FreeRide-os Vidra Marci a középsőt, a szintén 4Seasons-ös Barabás Bálint pedig az alsót foglalta el. Pintér Marci (VASAS) kevesebb, mint egy tizedes hátránnyal lett negyedik. Őket sorrendben Sohár Dániel (4Seasons), Lévay Ambrus (WAX Klub), Sós Benedek (4Seasons) és Hermann Zoltán (4Seasons) követte.

A IV. korcsoportosok összecsapásaiban a 18 másodperces „álomhatárt” átlépve, Farkas Zoltán (4Seasons) és Mazalin Tibor (4Seasons) versengetek a legelőkelőbb helyekért. Az aranyat végül a pályacsúcsot (17,12) csúszó Farkas Zoli nyakába akasztottuk. Koczka Vince (VASAS) ezúttal bronzérmes lett. A sort Lévay Dénes (WAX Klub), Tass Bendegúz Máté (VASAS) és Szentmarjai Tomi (Fogarasi Síiskola) zárta.

A középiskolás lányoknál a hazai pálya előnyét élvező Gazdag Mária első, a maglódi Nagy Kriszti (4Seasons) a második helyen végzett. A fiúknál Péter Bence Zoltán (4Seasons) végre nem csak az időmérővel, hanem Racsmány Boldizsárral (Store13) és Liptay Gáborral (Store13) is összemérhette tudását, ahol az előbbi bizonyult a legjobbnak. Bence ezüst-, Gábor pedig bronzéremmel távozott.

Freestyle

A freestyle szakágban Bakanek Lili Maja és Bárdosi Zita személyében végre a hölgyek is képviseltették magukat. A pályatrükkök mellett két boxon csúszás is várt az indulókra. A három tagú zsűrinek, a Fogarasi Síiskola oktatójának, Ránky Mártinak, Nagy Gábor speakernek és a Stubai gleccseren oktató Pethő Balázsnak ezúttal sem volt könnyű dolga.

A III. korcsoportos lányok párharcából Lili került ki győztesen. A fiúknál Vámos Levente (54 pont) (4Seasons) kétszeres győztesként továbbra is vezeti a ranglistát. Vidra Marcell (42,5 pont) (FreeRide Club) újabb ezüstérmével a második, Barabás Bálint (37,5 pont) (4Seasons) bronzérmével a harmadik helyet bérelte ki az összesített eredmények táblázatában.

Mazalin Tibi (4Seasons) kesztyűgyilkos Tripodjának köszönhetően, nagy fölénnyel zsebelte be korcsoportjának freestyle aranyérmét. Koczka Vincze (VASAS) trükkjei ezüst, míg Tass Bendegúzé bronzérmet értek.

A legidősebbek mezőnyében, főleg a boxon láthattunk párját ritkító köröket. Péter Bence 180 in to 50-50-vel, Racsmány Boldizsár boardslide tailbonk out-tal, Liptay Gábor pedig frontboarddal jeleskedett. Végül Boldi trükkjei bizonyultak a legértékesebbnek, Gábor második, Bence pedig a harmadik helyen végzett.  

A kupasorozat záró állomásának a 4Seasons Síiskola ad majd otthont, 2018. áprilisában. Ne feledjétek, hogy az ott szerzett pontok duplán számítanak! Találkozunk a havas eseményeken!

Köszönet a Fogarasi Síiskolának a pályáért, az Alpesi Club-nak az időmérőért és a Store13-nak az ajándékokért.

Az alábbi galériában következzék néhány fotó Réti Gerzson fotós jóvoltából:

Comment