A hétvégi FIS Snowboardkrossz Európa Kupa versenyeken világbajnokokkal és olimpiai érmesekkel teletűzdelt mezőnyben állt helyt Csillag Dávid

Remekül kezdett az év első Európa Kupa versenyén Csillag Dávid. Az első napon a népes, világkupa-menőket felvonultató mezőnyben az 52. helyen kvalifikálta magát a zord hidegben megrendezett időfutamon, így bejutott az egyenes kieséses szakaszba a legjobb 64 közé. Itt remek versenyzéssel a 45. helyre tudott előrelépni.

A második napon a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy törlik az időmérőt, és egyből négyesekbe sorolják a versenyzőket. A magyar versenyző kedvező sorsolást kapott, de sajnos a futam alatt ütközött ellenfelével és nem tudta megszerezni az első két hely valamelyikét, így ezzel az eredménnyel 65. lett.

A 127 fős mezőnyben szinte mindenki ott volt, aki a snowboardkrossz jelenlegi nemzetközi mezőnyében számít, hiszen hamarosan kezdődik a FIS Világkupa, és mindenki az Alpokban edz. Dávid olyan nevekkel került szembe, mint a nyolcszoros X Games-győztes amerikai Nate Holland, az olimpiai ezüstérmes Nyikolaj Oljunyin, vagy a korábbi világbajnok és szakági világkupa-győztes osztrák Markus Schairer.

Soha rosszabb kezdést, gratulálunk az elért eredményhez! Legközelebb Csehországban áll rajthoz Dávid, akihez már csatlakozik a szép számú magyar utánpótlás csapat is.

Comment