Hamisítatlan téli hangulatban, remek körülmények között versenyeztek hazánk legtehetségesebb fiatal snowboardosai

A hagyományosan február első hétvégéjén, a mátraszentistváni Síparkban rendezett Országos Snowboard Diákbajnokság idén is Magyarország tetejére vonzotta az általános és középiskolák ifjú snowboardosait. Két kategóriában, kategóriánként hat korcsoportban 70 versenyző, 31 lány és 39 fiú mérette meg magát.

Az eseményt megelőző hetek kedvező időjárási viszonyainak és a Sípark hóágyúinak köszönhetően hóból nem volt hiány. Így Bekényi Ádám szövetségi kapitány a tavalyihoz képest sokkal változatosabb és technikásabb pályát tűzhetett a versenyzők számára. Az első harmadban a startkapun átcsúszva egyből egy hullám nehezítette meg az indulók dolgát, melyet két döntött kanyar követett. A középső harmad szlalom szekciója után, a pálya alsó szakaszán újabb három hullámot teljesítve kellett átrobogni a célvonalon. Minden résztvevő kétszer próbálkozhatott. A két időeredmény közül a jobb számított a helyezések eldöntésénél.

A legkisebbeknél mindössze hárman álltak rajthoz. A lányoknál Farkas Katika (4seasons) egyedüli indulóként lett korosztályának bajnoka (54.84). Míg a fiú kategóriában Gajodi Andor és Varga Dávid (Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület) párharcának lehettünk szemtanúi, melyben végül Andor diadalmaskodott (29.23).

A második korcsoportban kategóriánként 8-8 versenyző döntött a helyezések sorsáról.  A hölgyek táborában Schieszl Hanna (Rozmaring) (27.57) szoros küzdelemben utasította maga mögé Tóth Emmát (27.65). Az uraknál pedig Bocsi Levente (26.85) magabiztos versenyzéssel lett aranyérmes.

A 2004-05-ben születetteknél, a gyengébbik nem 8, az erősebbik nem 11 fővel képviseltette magát. Az előbbiben Tóth Lili, több mint hat másodperces fölénnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az utóbbiban, a 4seasons színeiben induló Vámosi Levi (26.59) bizonyult a legjobbnak.

A IV. korcsoportos lányok dobogóján álló Vincze Zsófi (Külker SE), Brunner Blanca és Katonka Kitti (Felső-Mátrai DSE) egyaránt 24 másodpercen belül teljesítették a „távot”. Zsófi 23.75-öt, Blanca 23.38-at, Kitti pedig 23.07-et csúszott. A fiúk összecsapásai hasonlóan izgalmas küzdelmeket hoztak. Alig egy másodperces különbségek kerültek fel a táblára. Végül az aranyérmet Simon Kornél nyakába akasztották. Az ezüstéremnek a Fricz-fivérek középső tagja, Balázs örülhetett. A bronzzal pedig Marosvölgyi Márkó távozhatott.

Az V. korcsoport lány mezőnyében Suba Imola (26.81) volt a leggyorsabb, Demjén Henriettel és Mazalin Kittivel (4seasons) szemben. A fiúknál Osváth Norbi (Külker SE) örülhetett. Hegedűs Mihály a dobogó második, míg Péter Bence (4seasons) a harmadik fokára állhatott fel.
 
A legidősebb lányoknál a nemzetközi porondon is szereplő és legtöbb versenyrutinnal rendelkező junior válogatott tagjai egymás között döntötték el legelőkelőbb helyezések sorsát. Mely szerint Fehér Zsófi (Külker SE) az első, a tardosi Czunyi Fanni (Külker SE) a második, Hollósy Laura (M.E.S.E.) a harmadik helyen végzett. A fiúk táborában Hrustinszky Tamás pályacsúccsal, 20.34-es időeredménnyel győzött, Fabini Dániel és a Gelencsér Ferenc (Babos Síclub) előtt.

Az eredményhirdetést követően Bordács Miklós, a Magyar Snowboard Szövetség elnöke, 6 versenyzőt emelt ki a mezőnyből, akik meghívást kaptak a muraui Snowboard Magyar Bajnokságra.

Köszönet a Síparknak a rengeteg hóért és a remek pályáért, a Store 13-nak az ajándékokért és végül, de nem utolsó sorban köszönjük Nektek, hogy itt voltatok és összemértétek a tudásotokat egymással!

Találkozunk a Magyar Bajnokságon!

Teljes eredménylista

 

 

Comment