Február 11-ikén szombaton Eplényben rendezték a snowboard szezon egyik legfontosabb hazai versenyét, a ShowDown Magyar Kupafutamot

Az Eplényi Síarénában a jeles napon több mint 1500 vendég látogatta meg a pályát. A versenyekre két számban, slopestyle-ban és Chinese Downhillben (kínai krossz) összesen közel ötvenen neveztek.

Slopestyle-ban 19 versenyző indult, a Chinese Downhillben (amit itt Eplényben csak „Indokínainak” neveznek a helyi erők) pedig több mint 30-an zúztak le a 7-es és 6-os pályán kijelölt nyomvonalon, aminek a végén a szerpentin hivatott szétzilálni a mezőnyt. A kínai krossz sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy snowboardban férfi és női kategóriában is hirdettek győzteseket: a fiúknál a korábbi freestyle válogatott Szigeti Viktor, a lányoknál pedig Tóth Dia ért le elsőként. A síelők között a leggyorsabb Lukas Trso „Lego”, sokszoros magyar bajnok freestyle síző volt.

A fő versenyszám, azaz a slopestyle Magyar Kupafutam, nagyon profin előkészített pályán zajlott, köszönhetően a Síaréna hóágyúinak, a Metal Bros legénységével kiegészült shaper csapatnak, valamint Molnár Feri ratrakosnak, aki már kilencedik éve épít ugratókat a parkban. A színvonalra sem lehetett panasz, pörögtek a hátra- és előreszaltók, backside rodeók, switch frontboardok, hogy csak pár trükköt emeljünk ki.

A nyolcfős döntőben nagyon szoros küzdelem alakult ki az első helyekért. Sok régi arc tűnt fel a versenyen, és nagy örömünkre újak is. Megjelent a győri deszkások egy része, de jöttek Szombathelyről és Egerből is.

A verseny után a bírók (Süveges Gábor, Szigeti Viktor és Nagy Péter) nem hirdették ki rögtön a végeredményt, a versenyzők csak este tudták meg, hogy milyen helyezéssel zártak. Azért is érdemes volt kivárni az estét, mivel a Chinese Downhill után egy filmbemutatót is tartottak. A film az eplényi shaper csapat és a hozzájuk közel álló barátok utóbbi pár szezonjáról szól, és „Home Mountain” címre hallgat. A fele Eplényben, a másik fele pedig a külföldi túrákon forgatott anyagokból áll. Online premierje február 19-ikén vasárnap lesz, további részletekkel a Facebookon jelentkezünk majd.

A rendezvény idén volt 9 éves, és annyira jól sikerült, hogy nehéz lesz felülmúlni jövőre a 10. évfordulón… De ha akkor is lesz hó, akkor rajtunk biztosan nem fog múlni!

ShowDown Slopestyle Magyar Kupafutam eredmények

Comment