Pátkai Marcell olaszországi FIS versenyeken elért eredményeinek köszönhetően jövőre is indulhat a FIS Snowboard Világkupában

Pátkai Marcell Olaszországban melegített a Sierra Nevadában március 10-16 között zajló FIS Snowboard Világbajnokságra. Négy egymást követő FIS versenyen vett részt Villnöss-ben, illetve Madonna di Campiglioban, és utóbbin megszerezte a 2017-18-as világkupa sorozatban való indulás jogát.

Villnöss a világbajnok Roland Fischnaller otthona. A lenyűgöző természeti környezet Marcit is megihlette. Így számolt be az olaszországi élményeiről:

„A Dolomitok az egyik kedvenc síterepem. A festői tájat sziklás csúcsok koronázzák mindenfelé. A hegy tetején is akkora pizzakemencéből lapátolják ki a pizzákat, amibe Jancsi és Juliska, sőt még a boszorkány is kényelmesen beleférne.
A villnössi óriás-műlesiklás futamokon még csak kóstolgattam a nemzetközi mezőnyt. Bár mindkét versenynapon az egyik futamomban a 7. leggyorsabbként értem célba, a másik futamomban elestem, így végül tizenegyedik és huszadik helyen végeztem.
Madonna di Campiglioban párhuzamos óriás-műlesiklás és -szlalom versenyeken a világ minden tájáról indultak versenyzők. Óriásban a selejtező után második helyen jutottam a döntőbe. Nagyon szoros és izgalmas párbajok után végül negyedik helyen zártam a versenyt. Másnap szlalomban hatodik lettem. Mindkét számban megnyertem a SAS FIS kupát (felzárkózó országok versenye). Ezekkel az eredményekkel sikerült kvalifikálnom a 2017-18-as világkupa sorozatra, vagyis bokatörésem után visszatértem a nemzetközi élmezőnybe.
Most utazunk Papp Endrével, alpinos versenyzőtársammal Sierra Nevadába, a világbajnokságra. Drukkoljatok a magyar csapatnak! Szeretettel, Marci”

Marciék időközben megérkeztek Sierra Nevadába, ahol a hegyen tavasz, a völgyben már 30 fokos nyár tombol. Annyi hó még éppen van, amennyi a versenyek megrendezéséhez szükséges. A síterep 3000 m felett fekszik, eléggé megerőltető versenyezni a ritka levegőben. A nagy magasság egyetlen előnye, hogy pár fokkal hidegebb van. Ami annyit tesz, hogy tegnap 20 fokot mértek a célban...

Pátkai Marcell és Papp Endre "junior" kedden és szerdán versenyez. Örömhír, hogy az Eurosport 1 már a selejtezőket is élőben közvetíti, reggel 09:00-től!

Comment