Jó hangulatban, kicsit borús időben, 2017. szeptember 23-án szombaton rendezte meg a Magyar Snowboard Szövetség az éves fizikai állapotfelmérést.

A felmérés célja az volt, hogy a felnőtt, utánpótlás válogatott, valamint a leendő versenyzőink, fiataljaink fizikai állapotát ellenőrizze.

A felmérést a Vasas Pasaréti Sportcentrumban tartottuk, ahol Pátkai Marcell többszörös magyar bajnok alpin versenyző, Csillag Dávid többszörös magyar bajnok snowboardkrossz versenyző, Fricz Botond többszörös magyar bajnok frestyle versenyző is részt vett. 19 versenyző teljesítette a feladatokat, amelyek kritériumait a nyár elején előzetesen mindenki megkapott. 4 erőpróba állt a sportolóink előtt: a NETFIT ütemezésű fekvőtámasz, helyből távolugrás, plank és 5x300m-es futás.

A felmérés során örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki komolyan vette a feladatokat, látszott, hogy mindenki felkészülve érkezett a tesztre. Jó volt látni, hogy egymást biztatva szinte minden résztvevő túlszárnyalta a próbafelméréseken nyújtott teljesítményét. A legkiemelkedőbb teljesítmények az 5X300m-es futások során születtek, ahol Csillag Dávid és Osváth Norbert fej fej mellett, egymást segítve, húzva 50 mp-es átlagot tudtak futni. Ugyanebben a kihívásban Fricz Botond 55 mp-es eredményt ért el. A lányoknál Hollósy Laura és Czunyi Fanni érte el a legjobb eredményt, egyaránt 61 mp-es idővel.

A fiataloknál kiemelkedő eredményt ért el Schieszel Hanna (66 mp), Katonka Kitti (67mp), Brunner Blanca (70 mp) Simon Kornél (64 mp) Farkas Zoltán (65 mp)

Jámbor Csillag (65 mp) és Váradi Orsolya (68 mp) újoncként is remekül helyt álltak.

A leendő versenyzői csapat jó úton halad, jó erőállapotban vannak, így felkészülve várhatjuk az előttünk álló edzőtábor és verseny szezont!

A tesztről készült egy rövidke videó, valamint néhány fotó is:

Comment