A nagy sikerre való tekintettel új helyszínnel és szakággal bővül a műanyagpályás diákkupa-sorozatunk. A Store13-mal kötött új partneri kapcsolatnak pedig kézzel fogható eredményét láthatjátok majd a díjazásban.

Október 1-jén kezdődik az MSBSZ - Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat 2017/2018-as idénye. Az idén ötállomásosra bővülő bajnoksághoz csatlakozik a Fogarasi síiskola, továbbá az alpin szakág mellett immáron freestyle-ban is rajthoz állhattok!

A versenysorozat célja az utánpótlás korú (I-VI. korcsoportos) snowboardosok számára versenyzési lehetőség biztosítása, valamint a tehetségek kiválasztása és gondozása. A kupasorozat az alábbi helyszíneken és időpontokban kerül megrendezésre:

  1. Pasarét Kupa/Szlalom (2017. október 1.)
  2. FreeRide Club Kupa/Szlalom (2017. október 15.)
  3. Wax Klub Kupa/Szlalom & Freestyle (2017. november 5.)
  4. Fogarasi Kupa/Freestyle (2017. november 19.)
  5. 4seasons Kupa/Szlalom & Freestyle (2017. április …)

Versenyszámok:

Szlalom:
A verseny során minden induló három futamot teljesít. Ha a három futamból legalább kettőn kapukihagyás nélkül ér célba, 2 pontot kap.

Freestyle:
A verseny során minden induló három futamot teljesít. A pályán egy straight box és egy mini-kicker kerül elhelyezésre. A pontozást 3 versenybíró végzi, maximálisan 10 pont adható.

Helyezések eldöntése:
Az első hat helyen végző versenyző helyezéseinek pontértéke az alábbiak szerint alakul:

1.hely     = 10 pont
2.hely     = 8 pont
3.hely     = 7 pont
4.hely     = 6 pont
5.hely     = 5 pont
6.hely     = 4 pont

A két versenyszám külön történő értékelése mellett, a sorozat végén összetett győztest is hirdetünk. Az utolsó állomáson szerzett pontok duplán számítanak!!!

A kupasorozat összes állomásán rajthoz álló versenyzők esetében a sportorvosi igazolás bemutatása kötelező!!! Azon résztvevők számára, akik csak egyetlen futamon indulnak, a sportorvosi igazolás bemutatása nem szükséges.

Az egyes versenyek kiírásai külön megtalálhatók lesznek a versenynaptárban.

Jó versenyzést kíván a Magyar Snowboard Szövetség!

 

Comment