Bármennyire igyekeztek a FIS Világkupa laaxi szervezői, a négynapos hóviharral nem tudtak megbirkózni.

A svájci Laaxban rendezték az utolsó slopestyle világkupa-versenyt az olimpia előtt. A sérülése miatt Gyarmati Pankának már a győzelem sem lett volna elegendő az olimpiai kvalifikációhoz, de ez volt a sérülése utáni első versenye. Jó formában érkezett, a rossz időjárási körülmények között általában jobban teljesít az ellenfeleinél. Akár egy újabb szép eredmény is benne volt a levegőben. Az égiek azonban sajnos másként akarták.

A hegyen 120 km/óra feletti orkán tombolt, és több méternyi friss hó esett. Derekasan küzdöttek a szervezők, de Európa egyik legjobb parkját elnyelte a hó. A slopestyle versenyeket végül törölték. A félcső gladiátorai próbálkoztak, de a verseny több kárt okozott, mint hasznot. A svájci David Hablützel (5. volt Szocsiban) mentőhelikopterben kötött ki egy rémesen csúnya bukás után a szakadó hó miatt. Az olimpiai bajnok Torah Bright, aki nemrégiben remek formában tért vissza, szintén megsérült, és búcsút mondhat (vélhetően utolsó) olimpiájának.

Gyarmati Panka így számolt be az idegtépő várakozással teli napokról:

"Végre úgy éreztem, készen állok, hogy ismét versenybe szálljak.

A kvalifikációt 4 napig húzták. Minden reggel úgy mentünk fel a pályára,hogy ‘na, ma van a nap’. Nagyon nehéz ezt az állapotot fenntartani. Péntekre mindenki kifáradt, és amikor még délben sem tudtuk, hogy lesz-e verseny, már abban sem voltam biztos, akarom-e. Egykor végül még a nap is kibújt, és megtartották a bemelegítést a pályán.

Nagyon jól ment, a kedvezőtlen kondíciók ellenére is, így megint visszaszereztem a motivációm. Azonban megint elkezdett szakadni a hó, végül bejött a köd, így lefújták a versenyt. Nagy csalódás, de jó érzés, hogy tudom, én készen álltam, ez már nem rajtam múlott. Persze a várakozás mellett sikerült pár szuper kört menni, és elvezni a friss havat."

Panka számára a következő állomás a Salomon Naturelle Freeride Tour idei második állomása a franciaországi Vars-ban, ahol ezúttal egy szűzhavas versenyre vállalkozik.

Panka legújabb videóblogjában részletesen is beavat bennünket a laaxi világkupa hangulatába. Nézzétek!

Comment