Snowboardkrossz junior és utánpótlás válogatott versenyzőink a január 20-i hétvégén a németországi Grasgehrenben indultak, nemzetközi FIS versenyeken. Biztató eredmények születtek, de a hóvihar sajnos egy sérülést is eredményezett.

Bekényi Ádám szövetségi kapitány így számolt be a csapat szerepléséről:

"Az ítéletidőben megrendezett junior versenyen - amit többször félbeszakítottak a nagy havazás és szél miatt - nagyon szépen helytálltak versenyzőink. Az első nap inkább az elemekkel és pályával küzdöttek sportolóink, sajnos Hollósy Laura meg is sérült ezen a versenynapon. Egy ugratóról leérkezve történt a sérülés. Azt a napot még végigcsinálta hősiesen, de estére rosszabbodott a helyzet. Másnap még bemelegített, megpróbált egy edzőkört a pályában, de a rajt szekció elején már fájdalmat érzett, és inkább kiállt. Térdszalag-húzódása van, de szerencsére nem súlyos. A Fundango Országos Snowboard Diákbajnokságon már indulhat.

A második is napon szinte egész nap szakadt a hó, szűzhavas snowboardkrosszozásról szólt a verseny. Nagy örömünkre szinte mindenki javítani tudott előző napi eredményén, és nagyon erős FIS pontokkal térhettünk haza."

Íme, az eredmények:

Czunyi Fanni 32., 13. (28 FIS pont)
Fehér Zsófia 25., 17.
Vincze Zsófia 32., 17.
Hollósy Laura 32., Dns
Osváh Norbert 33., 49.

20180120_FIS_SBX_Grassgehren_01.jpg

Comment