Felnőtt snowboardkrossz válogatott versenyzőnk, Csillag Dávid az elmúlt hétvégén a németországi Grasgehrenben, Európa-kupán állt rajthoz. Az első versenynapon a 77 fős mezőnyben a nagyszerű 21. helyen végzett.

Dávid örömmel számolt be legutóbbi szerepléséről Grasgeherenben:

Nagyon jól indult a hétvége. Volt két esőnapunk csütörtökön meg pénteken, és pénteken sikerült egy jó kvali futamot begyakorolni. Ezt este az edzőkkel jól kielemeztük, és szombatra már jól összeállt fejben a menet. Nagy élvezettel mentem le a pályán!

32-es főtáblát állítottak össze, én pedig 24.-ként kvalifikáltam magam. Nagyon örültem neki, hogy már az Európa-kupa versenyen is bekerültem a legjobb 32-be. Eddig ez nagyon ritkán sikerült.

A négyfős futamokban egy svájcival, és azzal a némettel kerültem össze, aki később a versenyt is nyerte. Harmadikként választhattam pályát. Sajnos a startom nem volt 100%-os, csak harmadikként fordultam az első kanyarban. Nagyon nehéz volt a pálya felső részében előzni, ezért arra hajtottam, hogy az alsó szakaszon előzhessem meg őket. Sikerült is a hátrányomat ledolgozni, és azt terveztem, hogy az utolsó kanyar után, a cél előtti ugratón próbálok előzni. Sajnos az első kettő majdnem összeütközött, nagyon hirtelen változtattak irányt, nagyot fékeztek, és egyikük pont elém jött be. Ezért nekem is lassítanom kellett, különben a védőhálóban kötöttem volna ki. Aztán a célban kb. 30 méterrel mögöttük érkeztem. Kár, hogy ez a futam így alakult, de nagyon élveztem,  sokat tanultam belőle.

Dávid azóta már Franciaországban van, Puy St. Vincent-ban, ahol az elkövetkezendő hétvégén máris jön az újabb Európa-kupa.

David_FISEK_20180127_Grasgehren.jpg

 

 

Comment