Lackenhof az idei FIS Snowboard Világkupa alpesi szakágának harmadik állomása. Az alsó-ausztriai helyszínen sok magyar szurkol majd Marcinak!

A hétvégén az alsó-ausztriai Lackenhofban folytatódik a FIS Snowboard Világkupa a parallel szakág versenyzői számára. Óriás-műlesiklásban rendeznek egy egyéni és egy csapatversenyt. Magyar érdekeltség az egyéni versenyben lesz, ahol Pátkai Marcell áll rajthoz. A 19-szeres magyar bajnok az alábbi rövid helyzetjelentést küldte a helyszínről:

"Nagyon örülök, hogy Magyarországhoz közel versenyezhetek. Sok a magyar szurkoló, és pár snowboardos jóbarát, mint Sümegi Péter és Papp Endre is kijönnek segíteni. Végre nem egyedül szállok szembe a világ élmezőnyével."

Az időjárás az egész Alpokban próbára teszi a téli sportversenyek szervezőit. Marci szerint akár +10 fokos meleg is lehet, ezért különféle kemikáliákkal fagyasztják a pályát.

A kvalifikáció pénteken reggel 9:00 órakor kezdődik. Az eredményeket a FIS honlapján lehet figyelemmel kísérni, televíziós közvetítés hazánkban sajnos ezúttal nem lesz.

Comment