Iszonyú erős mezőny és nehéz hóviszonyok jellemezték a lackenhofi FIS alpin világkupa-versenyt, ahol Pátkai Marcell egy hiba után a selejtezőben búcsúzni kényszerült.

Izgalmas verseny, a sportág teljes krémje a helyszínen, technikás és nehéz pálya, kifagyott nyomvonal, mellette szinte latyak. Aki egy ilyen helyzetben lecsúszik az ívről, azt falként fogja meg kásás, puha hó. Pátkai Marcell sajnos az egyik backside fordulóba belehibázott, lesodródott, és amire összeszedte, sokat vesztett, de befejezte a futamot.

A férfi top 16 egy másodpercen belül volt a 2 futam alapján a selejtezőben. Látszik, hogy mindenki nagyon hegyezi a formát a közelgő olimpiára.  A férfi győztes svájci Nevin Galmarini egyetlen századmásodperccel győzte csak le a szlovén Rok Margucot a döntőben.

A nőknél idén sorozatban harmadszor nyert a cseh „csodalány”, Ester Ledecka. A kétszeres világbajnoknő az olimpia legnagyobb esélyese, emellett alpesi síben is jó esélye van az első tízbe kerülni. Kis szerencsével még a dobogó sem elérhetetlen számára. Ilyen tehetség ritkán bukkan fel a havas sportokban.

Pátkai Marcellt népes magyar szurkolótábor buzdította a helyszínen, és sok segítséget kapott a korábbi alpin válogatott Sümegi Pétertől, valamin versenyzőtársától, Papp Endre „Juniortól” is.

„Sümi” begyűjtött egy komolyabb ereklyét: mintegy 20, olimpiai és világbajnok, valamint összetett világkupa-győztes írta alá a 2015-ös világbajnokságon viselt mezét.

Sümi_20180105_Lackenhof.jpg

 

A világkupa jövő héten, az ausztriai Bad Gasteinban parallel szlalommal folytatódik.

Fotók: Sümegi Péter

 

Comment