MSBSZ - Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat 2018-19

  1. állomás: Vasas Pasarét Kupa

A harmadik Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat első állomásának helyszíne hagyományosan a VASAS Pasaréti Síiskola volt. Szikrázó napsütésben és kellemes, 20 fok feletti hőmérsékletben nyitottuk meg a szezont. Ezúttal 25 versenyző mérette meg magát, 8 lány és 17 fiú állt rajthoz. A mikrofon mögött ismét Szergejt köszönthettük, a századmásodperces különbségekért az Alpesi Club időmérője felelt, az értékes nyeremények pedig a Store13 jóvoltából találtak gazdára.

A legifjabbak mezőnyében négy bátor jelentkezőért izgulhattunk. Németh Lili (FreeRide Club) egyedüli lányként, sajnos csak az órával küzdött. Farkas Robika (4Seasons) Bárdosi Artúr (FreeRide Club) és a VASAS újonca, Finta-Szücs Szilveszter viszont egymással harcoltak. Végül Szilveszter magabiztos versenyzéssel (26,51) az első, Róbert (33,04) a második, Artúr (41,48) a harmadik helyen végzett.

A második korcsoportban hajszálpontosan ugyanez volt a képlet. Farkas Kati (4Seasons) és három „titán” hasított végig Pasarét hófehér műanyagján. Mindez Deme Milánnak (4Seasons) sikerült a legrövidebb idő (31,47) alatt. A Gergely „fivérek” az ezüst és a bronzérem sorsáról döntöttek. Lendvai 46,56-tal második, Kemény (4Seasons) 47,35-tel a harmadik lett.

Az ötödik és hatodik osztályosok mezőnyében csak fiúkat szólíthattunk a dobogóhoz. Melyről kevesebb, mint egy másodperccel maradt le a negyedik helyezett Sohár Dániel (Naturelle). A harmadik fokára a VASAS-os Vámosi Boldizsár, a másodikra a 4Seasons-ös Márki Benjámin, míg a legfelsőre, pályacsúccsal (17,6), Barabás Bálint (Naturelle) állhatott fel.

A IV. korcsoportban mindkét nemben, 5-5 rider versengett. A lányoknál Nagy Zsófi (Naturelle) másfél másodperces előnnyel diadalmaskodott, csapattársa, Gulyás Gréta (19,27) előtt. Őket a FreeRide Club rutinos versenyzője, Bárdosi Zita követte a sorban. Nemerkényi Sarolta (Naturelle) a negyedik, Szieber Krisztina (Naturelle) az ötödik helyet szerezte meg. A fiúk küzdelmei nagy izgalmakat hoztak. Tass Bendegúz (VASAS) tetemes fölénnyel lett az aranyérem büszke tulajdonosa. Pintér Marci (VASAS) és Farkas Zoli (Naturelle) között csak tizedek döntöttek az előbbi javára. A WAX Klubnál edződő Orbán Álmos negyedik, Hermann Zoltán (Naturelle) az ötödik helyen végzett.

A középiskolás hölgyek egyetlen képviselőjeként Gazdag Mária (Fogarasi Síiskola) teljesítette a „távot”. Míg az uraknál a harmadik felvonáshoz érkezett Koczka Vince (VASAS) és Mazalin Tibi (Naturelle) párharca. Ezen az estén a mérleg Tibor javára billent, négy tizeddel csúszott jobbat Vincénél.

Freestyle versenyszámban „mini-bigair” versenyt rendeztünk, ahol az indulóknak három lehetősége volt arra, hogy elkápráztassák a zsűrit. A pontozó lapok kitöltését Bekényi Ádámra (a magyar snowboard válogatott szövetségi kapitánya), Pethő Balázsra (oktató) és Sümegi Péterre (MSBSZ elnökségi tag) bíztuk. A lányoknál Farkas Kati és Nemerkényi Saci voltak korcsoportjuk éllovasai, míg a fiúknál Barabás Bálint, Farkas Zoltán és Koczka Vince ugrásai érték a legtöbbet.

A kupasorozat soron következő helyszíne a budajenői WAX Klub lesz november második vasárnapján (nov. 11.). Addig is jó felkészülést kívánunk!

Találkozunk a nyílt edzésen 2018. november 7-én, szerdán 18:00-tól!

Köszönet: a VASAS csapatának, az áldozatos munkájukért, a Store13-nak az ajándékokért és mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult az esemény sikeres lebonyolításához.

A teljes eredménylista letölthető az alábbi linkeken:

Vasas Pasarét Snowboard Kupa 2018 eredmények - Freestyle
Vasas Pasarét Snowboard Kupa 2018 eredmények - Szlalom

A teljes fotógalériát megtaláljátok a Facebook-oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Köszönet a képekért Farkas Reginának!

Szöveg: Dibusz István

Comment