A lelkes újonc snowboardos első lépésként egy ötnapos felzárkóztató táborban vesz részt

A kaposvári Fekete Lilla 13 éves. Öt évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette a bal karját. De Lilla mindenképpen szeretett volna sportolni. Bár kiválóan úszik, ő inkább akciódúsabb sportra vágyott. Imádja a telet, a havat, a hideget. A legutóbbi téli olimpia és paralimpia televíziós közvetítése során szinte le sem vette a szemét a képernyőről. Beleszeretett a snowboardozásba.

Szüleivel Eplénybe kezdtek járni, ott kezdett ismerkedni a sportággal, majd megkeresték a Magyar Paralimpiai Bizottságot, ahol örömmel fogadták az érdeklődésüket. Rajtuk keresztül kerültek kapcsolatba a Magyar Snowboard Szövetséggel, akik a megfelelő szakmai hátteret tudják biztosítani ahhoz, hogy Lilla valóra válthassa az álmát. Az ifjú sportoló ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy elindulhasson a 2022-es pekingi téli paralimpiai játékokon.

Lilla a Magyar Paralimpiai Bizottság jóvoltából ma indult egy ötnapos nemzetközi felzárkóztató táborba, melyet a világ egyik legkülönlegesebb fedett télisport-komplexumában, a Ski World Dubaiban tartanak, kimondottan parasnowboardosoknak. Az útra edzőként a korábbi sokszoros magyar bajnok snowboardos, a Magyar Snowboard Szövetség főtitkára, Némethné Harmat Rózsa kísérte el. A program feszített, délelőtt és délután havas edzésekkel, bemelegítéssel és nyújtással, továbbá edzői továbbképzéssel.

A Magyar Snowboard Szövetség örömmel vág neki ennek az izgalmas közös kihívásnak, hiszen egy szép napon Lilla lehet az első parasportoló, aki snowboardban képviselheti hazánkat nemzetközi versenyen.

Comment