MSBSZ - Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat 2018-19

2. állomás: Vasas Pasarét Kupa

Múlt hétvégén Budajenőn álltak rajthoz a Műanyagpályás Kupasorozat résztvevői. Csodálatos, „koratavaszi” időben 26 snowboardosból álló sor kígyózott a WAX Klub alpesi hangulatot idéző rönkházának bejáratánál. Az éhséget parázson sült szalonna, a résztvevőket (a szó jó értelmében) Szergej oltotta.

A szlalom verseny a Freeride-os Németh Lili futamával indult, majd az első korcsoportos fiúk ötösfogata következett. Farkas Robika (4Seasons) jelentős fölénnyel (28,2) lett aranyérmes, míg a fennmaradó helyezésekért óriási küzdelem folyt. Végül hajszálnyi különbséggel ugyan, de Finta-Szücs Szilveszter (VASAS) (34,06) második, Bárdosi Artúr (FreeRide Club) (35,09) harmadik helyezést ért el. Cserni Miklós (FreeRide Club) és Papp Matyi (Fogarasi) a negyedik, illetve az ötödik helyen osztoztak.

A második korcsoportban két párharcnak lehettünk szemtanúi. Farkas Kati (4Seasons) Vígh Larisszával (G2S), Deme Milán (4Seasons) Lendvai Gerivel (FreeRide) versengett. Végül, 23 másodpercen belüli idővel, Kati és Milán diadalmaskodtak.

A 2006/07-ben születtetek mezőnyében a WAX Klub-os Badics Nikol rajthoz állásával végre a lányok dobogója sem maradt üres. A fiúknál Vámosi Boldizsár (VASAS), Sohár Dani (Naturelle) és csapattársa, Barabás Bálint borzolták a kedélyeket. Dani stabil 11 másodpercen belüli időket csúszva megszerezte első aranyérmét. Bálint zsebelte be az ezüstöt. Boldizsár viszont alig lemaradva harmadikként robogott át a célvonalon.

A IV-V-VI. korcsoportban 11 rider (5 lány, 7 fiú) mérette meg magát. A lányoknál ilyen szoros eredmények még sosem születtek. Az első helyezett Nemerkényi Saci (Naturelle) és az ötödik helyen végző Bárdosi Zita (FreeRide) ideje között alig egy másodperc volt a különbség. A századmásodpercekért folytatott harcban a Naturelle-es lányok „házibajnokságot” rendeztek. Ennek köszönhetően Nagy Zsófi másodikként (19,63), Szieber Kriszti harmadikként (20,22), Gulyás Gréta negyedikként (20,34) zárt.

A fiúk összecsapásaiban a pályát legrövidebb idő alatt teljesítő Farkas Zoli utcahosszal (17,07) utasította maga mögé vetélytársait. Pintér Marci (VASAS) csak néhány századdal (19,77) maradt le a második helyet megszerző Vidra Marci (19,58) és a bronzérmes Vámos Levi (19,75) mögött. A hazai pálya előnyét élvező Orbán Álmos ötödik, a VASAS csapatának oszlopos tagja, Tass Bendegúz pedig hatodik lett. Racsmány Boldizsár (G2S) korosztályának egyedüli képviselőjeként jeleskedett.

A Freestyle versenyszámban mini-kickeren való ugrás után talajon bemutatott trükkökkel kellett elkápráztatni a zsűrit. A pontok Bekényi Ádám (szövetségi kapitány), Borlai Sára (oktató/VASAS), valamint Görög János (oktató/G2S) tollából kerültek a pontozólapokra. Szapiék (Store13) ezúttal az aranyérmeseket vásárlási utalvány helyett, Burton hátizsákkal lepték meg.

A lányoknál Farkas Kati és Gulyás Gréta trükkjei hozták a legtöbb pontot a „konyhára”. A fiúknál Pasaréten már bizonyító Barabás Bálint és Farkas Zoltán második futamgyőzelméért, illetve Racsmány Boldizsár első idei szerepléséért gratulálhattunk.

A kupasorozat utolsó őszi állomásának a Fogarasi Síiskola ad otthon jövő hét vasárnap (november 25-én). Találkozunk a nyílt edzésen 2018. november 21-én (szerdán)!

Köszönet: a WAX Klub vendégszerető csapatának, a Store13-nak és mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult az esemény sikeréhez!

Jó felkészülést!

A teljes eredménylista letölthető az alábbi linkeken:

Vasas Pasarét Snowboard Kupa 2018 eredmények - Freestyle
Vasas Pasarét Snowboard Kupa 2018 eredmények - Szlalom

A teljes fotógalériát megtaláljátok a Facebook-oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Köszönet a képekért Farkas Reginának!

Szöveg: Dibusz István

Comment