November 25-én a Fogarasi Kupával, igencsak mostoha időjárási körülmények között zárult az MSBSZ –Store13 Korosztályos Műanyagpályás Diákkupa-sorozat őszi szakasza


A műanyagpályás kupasorozat utolsó őszi állomásához érkeztünk múlt vasárnap, melyhez a “talpalávalót” a Fogarasi síiskola lejtője biztosította. Farkasordító hideg helyett kiadós eső várt ránk a Farkastorki úton. A kedvezőtlen időjárási feltételek ellenére 20 lelkes rider regisztrált. Többen, az éppen zajló kapruni edzőtábor miatt maradtak távol.

A legifjabb titánok harcában ismét Farkas Robika (4Seasons) remekelt a FreeRide-os Cserni Áron mellett. Vígh Larissza (G2S) versenytárs nélkül teljesítette a pályát. Míg nővére, Letícia a korábbi futamon feltűnő, Badics Nikollal (WAX Klub) szállt harcba sikeresen az aranyéremért. E korcsoport fiú kategóriájában négyen kezdték meg a versenyzést, de sajnálatos módon Dibusz Balázs (Fogarasi Síiskola) és Sohár Dániel (Naturelle) az első futamukat követően, mindketten alkarsérülést szenvedtek. Ennél fogva Barabás Bálint (Naturelle) és Vámosi Boldizsár (VASAS) dönthettek az első hely sorsáról. Végül Bálint 17,53-as idővel aratott győzelmet.

A IV. korcsoportos lányoknál szintén csak négyen harcoltak a dobogóért. Ezen a vasárnapon Bárdosi Zita nem állt rajthoz. A korábbi futamgyőztes Nemerkényi Saci (Naturelle), megőrizte elsőségét. Mögötte, hajszálnyi különbséggel, Nagy Zsófi (Naturelle) szakította át a „célszalagot”. A bronzérmet Gulyás Gréta (Naturelle) tudhatta magáénak, ugyanakkor Szieber Kriszti (Naturelle) a negyedik helyen végzett. Ahogy két héttel ezelőtt, így most sem volt másfél másodpercnél nagyobb különbség az első (17,21) és a negyedik (19,07) helyet jelentő idők között.

A IV. korcsoportos fiúk egyaránt kiélezett futamaiban 18 másodperc alatti csúszásokat láthattunk. A századmásodpercekért folytatott küzdelemben végül Tass Bendegúz (VASAS) 17,6-tal kerekedett felül, Vidra Marcin (FreeRide) (17,8) és Orbán Álmoson (VASAS) (17,98).

A középiskolások mezőnyében Racsmány Boldizsár végre nem maradt „kihívó” nélkül. Antal Ákos vette fel vele szemben a kesztyűt. Párharcukból, rutinjának köszönhetően, végül Boldizsár került ki győztesen.

A szűnni nem akaró esőben a Freestyle-pontok felelősei Szakács Dávid (VASAS), Görög János (G2S) és Bekényi Ádám szövetségi kapitány az indulók biztonságát szem előtt tartva, nem engedélyezték a minikicker-ek használatát, így kizárólag a flat-trükkökkre fókuszáltunk. Ami a lányokat illeti, Vígh Larissza és Gulyás Gréta tarsolyából kerültek elő a legtöbb pontot érő mozdulatok. A fiúknál viszont Barabás Bálint, Vidra Marci és Racsmány Boldizsár körei kapták a legnagyobb elismerést.

Eredmények freestyle
Eredmények szlalom

A kupasorozat záró megmérettetésére, 2019. április 27-én kerül sor, a 4Seasons Sí-és Snowboardiskola gondozásában, ahol a szerzett pontok duplán számítanak majd. Gratulálunk az őszi eredményekhez! Várunk Benneteket a havas eseményeken!

Köszönet a Fogarasi Síiskola csapatának a közreműködésért és a Store13-nak az ajándékokért!

Budapest, 2018. november 28.

Szöveg: Dibusz István

Farkas Regina jóvoltából ezúttal is remek fotók készültek, melyekből egy kisebb válogatást láthattok az alábbi galériában. A teljes fotókollekciót a Facebook oldalunkon tekinthetitek meg.

Comment