Fiatal tehetségek számára szerveztünk edzőtábort, melynek alapvető célja a biztos snowboardtudás alapjainak lerakása és a szakági orientáció feltérképezése volt.

A korábbi években elindított snowboardkrosszos utánpótlásnevelő programunkhoz hasonlóan az idei évtől komolyabb hangsúlyt fektetünk a freestyle utánpótlás építésére is. Mind a műanyagpályás, mind pedig a téli diákkupa-sorozataink ezt a célt szolgálják. A versenyeken több tehetséges fiatalra figyelhetünk fel, akik közül egy lelkes és motivált csapatot válogattunk össze. Két elnökségi tagunk edzői felügyelete alatt utaztak Kaprunba, ahol a gleccseren épített snowboard parkban hasznos és érdemi munkát tudtak végezni. A freestyle szakágért a komoly tapasztalattal bíró Hartmann János, az alpin technikai alapokért pedig a korábbi világkupa- és világbajnoki résztvevő Sümegi Péter “Sümi” volt felelős. Sümi így foglalta össze az edzőtábor célját:

“A tábor célja az volt, hogy a technikai alapjaikat tisztázzuk, megismerjük egymást és elindítsunk egy optimális fejlődést a gyerekekben, az MSBSZ pedig tehetséggondozásban vállalt kötelezettségeinek megfeleljen. Illetve szerettük volna megismerni a motivációikat és a pontosabb szakági érdeklődéseiket.”

Hartmann János pozitívan számolt be az elvégzett munkáról:

“Freestyle szempontból az volt a cél, hogy felmérjük, milyen szinten állnak a gyerekek, illetve ők hogy képzelik el a free szakágat, és mi érdekli őket belőle leginkább (ugrások, slide-ok, vagy mindkettő...).

Első lépésként még a parkon kívül gyakoroltunk alap freestyle mozgásokat, ollie, switch, press-ek stb., majd átvettük a parkban való közlekedés és az elemek biztonságos használatának a szabályait. Az elemeken és ugratókon az alapok megteremtése és a hibák kijavítása volt a cél, az ugratókon egyenes ugrás megfelelő sebességgel/kontrollal és jól időzített "pop"-olással. A csapat nagy része a nagyobb ugratót is stabilan tudta használni.

A slide-okon szintén az alap trükkök pontos és magabiztos kivitelezésére helyeztük a hangsúlyt, de néhány új trükk is született a szombati nap folyamán, amikor nem volt jeges a pálya és bátrabban lehetett próbálkozni.”

“A távlati cél az, hogy egy erős csapatot hozzunk létre motivált, tehetséges fiatalokból, akiknek a technikai repertoárja igen széles. Ezzel több szakágban is eredményesen álljunk rajthoz és egyszer talán a komolyabb álmainknak is reális táptalaját képezzék ezek a gyerekek” - tette hozzá Sümegi Péter.

A srácok egy rövidke videót is forgattak, és készült néhány fotó is:Comment