A tavalyi 77 indulóval szemben idén már 86-an neveztek a Fundango Országos Snowboard Diákbajnokságra.

A hagyományosan február első péntekjén megrendezett diákbajnokságra a mátraszentistváni Síparkba gyűltek Magyarország 1998 után született snowboardosai. A tavalyi 77 helyett, idén 86 rider mérette meg magát. A lányok rajtlistájára 39, míg a fiúkéra 47 név került fel. Négy korcsoportban is 10 fő feletti mezőnyben kellett helyt állniuk az indulóknak, és csak az V. kcs.-os lányok dobogóján nem gratulálhattunk bronzéremért. Az őszi műanyagpályás versenyeken felbukkanó tehetségek szinte kivétel nélkül rajthoz álltak.

Az eseményt megelőző hetek enyhe időjárásának köszönhetően a hó minősége hagyott némi kivetnivalót maga után, de a Sípark előrelátó munkatársainak köszönhetően a hó mennyiségére nem lehetett panasz.

A kezdés után nem sokkal sűrű köd lepte be a lejtőt, mely 10 méterre csökkentette a látótávolságot. Így a cél megtalálásában sokat segített Szergej hangja, aki az időmérő fotocellája mellől kommentálta az eseményeket.

Az első „felvonásban” az I.,II. korcsoportos versengéseknek lehettünk szemtanúi. A legkisebb lányoknál Bakó Vilhelm Csinszka (28,32) bizonyult a legjobbnak. A nyomában, mindössze két másodperccel lemaradva, Vígh Larissza robogott. A harmadik helyet érő időt Szaplonczay Panna (37,88) futotta. A fiúk küzdelmében Farkas Robika (4Seasons) győzedelmeskedett. Mórotz Kamill ezüst, Bárdosi Artúr (FreeRide Club) bronzéremmel távozott. A 9-10 éves lányoknál óriási fölénnyel a győri Tóth Emma (21,74) diadalmaskodott. A dobogó további fokaiért Farkas Kati (4Seasons) és Borsos Alexa (4Seasons) küzdött. Kettejük párharcából végül Kati került ki győztesen, kerek egy másodperccel jobb időt produkálva. Ugyanezen korosztály fiú mezőnyében Kiss Barnabás (23,17) kapta a legfényesebb érmet. Gajódi Andor (25,25) második, Márki Benjámin (4Seasons) néhány tizeddel lemaradva a harmadik helyet szerezte meg.

A III., IV. korcsoport rajtjánál 42 rider állt sorban. A 2005-06-ban született lányoknál induló 13 versenyzőből Nagy Zsófia (4Seasons) (20,19) bizonyult a legjobbnak. A nemzetközi porondon is helytálló Tóth Lili (MSBSZ) (20,8) lett a második. A VASAS-os Bakanek Lili Maja a harmadik helyet érő időt (21,12) tudhatta magénak. A 12 fős fiú mezőnyben Pintér Marci (VASAS) egy másodperccel jobb idővel utasította maga mögé Bocsi Levit (21,92). Kis Domonkos bronzérméről mindössze 5 század döntött.

A IV. korcsoport összecsapásai nagy izgalmakat hoztak. A lányoknál a hazai pályán csúszó Katonka Kitti (MSBSZ) 19,25-tel első, Brunner Blanca (MSBSZ) 19,61-gyel második, Fekete Emese 21,81-gyel harmadik lett. A fiúknál Marosvölgyi Márkó (MSBSZ) csak 7 századdal bizonyult jobbnak Takács Kornélnál (21,67). Mazalin Tibi (4Seasons) 22,09-es ideje a harmadik helyre volt elegendő.

A középiskola kiválóságai (V.-VI. kcs.) hasonló létszámmal képviseltették magukat, közel harmincan versengtek a diákbajnoki címért. A 9-10. évfolyamosok esetében a Schladmingban vendégeskedő Vincze Zsófi (MSBSZ) magabiztos fölénnyel (20,47) előzte meg Szabóki Lucát (Fogarasi Síiskola). Osváth Norbi (MSBSZ) pályacsúccsal (18,7) és egy hajszállal lépett a dobogó legfelső fokára, a bronzérmes Takács Danival (21,48), majd az ezüstérmes Simon Kornéllal (MSBSZ) rázva kezet. A rangidős lányoknál a junior válogatott Hollósy Laura és Fehér Zsófi közé Novák Anett ékelődött be. Laura 20,8-cal az arany, Anett 21,21-gyel az ezüst, Zsófi 21,23-mal a bronzéremnek örülhetett. A dobogóra álló, 1998-2000-es születésű fiúk mindegyike 20 másodpercen belül teljesítette a pályát. Hrustinszki Tamás 19,03-at, Vinkoits Vendel 19,32-őt, Racsmány Boldizsár 19,89-et csúszott.

A részletes eredménylista erre a linkre kattintva letölthető.

Köszönet a Síparknak és a Fundango-nak a támogatásért! Találkozunk február 17-én (szombaton) a Store13 Kupán!

Végül következzék néhány fotó ízelítőül. A teljes képgalériát megtaláljátok a Mátraszentistváni Sípark Facebook oldalán

 

 

Comment