Egy nappal azután, hogy második lett Annabergen, Csillag Dávid megszerezte első győzelmét nemzetközi porondon a snowboardkrosszosok között

Csillag Dávid második lett Annabergen, a European Snowboardcross Tour ausztriai állomásán, amely a világkupa és az Európa-kupa után a harmadik szintet képviseli a nemzetközi versenyek között.

A 18 éves érdi snowboardos Ausztriában tanul, a schladmingi sporttagozatos iskola, a Skihandelsschule tanulója, ahová korábban Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is járt. Rendszeresen jár alpesi országok versenyeire, már az Európa-kupában bontogatja szárnyait. Célja a világkupába kerülés, és ehhez a legjobb úton halad.

A Magyar Snowboard Szövetség szövetségi kapitánya, Bekényi Ádám, így értékelte Dávid eredményét:


Dávid idei célkitűzése az volt, hogy a FIS pont átlagát 50 pont fölé tornázza, így elérhetővé válhat számára a világkupa és a világbajnokság is. A legtávolabbi cél természetesen a pekingi olimpia. Erre a nagyszabású eseményre csak a világkupáról lehet kijutni, ezért szeretne minél hamarabb ennek az elit mezőnynek a részesévé válni, és kiharcolni a kvótát magának. Nagy dolognak tartom ezt az eredményt, hiszen az elmúlt 15 évben nem született magyar snowboardkrossz győzelem FIS versenyen. Remélem ez nem egyedi eset lesz, hanem többször állhat majd Dávid és más magyar krosszos a dobogón!

 

Comment