Fehér Zsófia 2. helyet szerzett egy csehországi nemzetközi FIS-versenyen, a 10 éves Tóth Emma kétszer is a dobogón

Ismét népes csapattal tették tiszteletüket snowboardkrosszosaink a csehországi Dolni Moravában, ahol több kategóriában is remekeltek versenyzőink a nemzetközi mezőnyben. A verseny a cseh snowboardkrossz kupasorozat része.

Katonka Kitti a rookie kategóriában nagydöntőt csúszva 4. lett. Tóth Lili (rookie) és Osváth Norbert egészen a kisdöntőig jutott, ahol a 8., illetve a 6. helyet szerezték meg.

A „Kids” kategóriában induló 10 éves Tóth Emma még a külföldi edzők elismerését is kivívta, miután freestyle lappal csúszva a kanyarokban minden futamában tetemes előnyre tett szert. A speciális snowboardkrossz lapokat és a hozzájuk való waxot használó ellenfelek csak a hosszabb egyenesekben tudták utolérni az ifjú magyar deszkás lányt. Így is mindkét nap dobogóra állhatott, egy második és egy harmadik helyet zsebelt be.

Fehér Zsófia az első napi ötödik helye után egy kiváló futammal második lett, ami pályafutása legjobb eredménye nemzetközi versenyen (korábban négyszer volt harmadik). Ami viszont még ennél is fontosabb: a második helyért 56 FIS-pontot kapott, így jelenleg 43 ponton áll. Ha egy éven belül a két legjobb eredményének átlaga eléri az 50 pontot, akkor a következő évben indulhat a felnőtt FIS-világkupában és a világbajnokságon is. Ehhez Zsófinak a soron következő Bad Gasteini viadalon kellene 44 pontot gyűjtenie. A megszerezhető FIS-pont mennyisége versenyenként változó, a mezőny erőssége határozza meg.

A csapat helyezései a két versenynapról:

Brunner Blanca 6., 13.
Katonka Kitti 7., 4.
Tóth Lili 8., 8.
Bocsi Levente 15. --- (a második versenyen sérülés miatt nem indult)
Farkas Zoltán 19., 17.
Tóth Emma 3., 2.
Simon Kornél 13., 13.
Osváth Norbert 9., 6.
Váradi Orsolya 26., 21.
Fehér Zsófia 5., 2.

Néhány fotó, valamint egy rajtvideó a versenyről:

Comment