A Dockyard Havas Szezonzáró keretében ezúttal is több ezer magyar búcsúztatta az idényt Murauban, ahol 26. alkalommal rendeztük a Snowboard Magyar Bajnokságot.

Hagyományosan, immár 26. éve rendezzük meg a snowboard magyar bajnokságot a stájerországi Kreischberg lábánál. Időközben a hódeszkások mellett a síelők is megjelentek az eseményen, és mára már a 4 snowboard OB szám mellett egy síkupa, síkrossz és slopestyle OB, valamint sí paralel szlalom verseny is része a programnak.  

Az idei verseny a megszokott napsütéses, tavaszias hangulattal ellentétben sok hóesés és kevés napfény mellett zajlott. A fenti részeken a szűzhavas élményeknek is lehetett hódolni a 40-60 centis friss hónak köszönhetően. Alul, ahol a versenyek zajlottak, néha havas esőbe váltott a csapadék, de ez sem szegte a versenyzők kedvét.

Murau2018_OB_02_AndrasHoranyiNevy.jpg

A program a szabadedzéssel kezdődött, amelynek első felében óriás-műlesiklást gyakoroltunk, majd a tréning végén szlalom pályát tűztünk a versenyzőknek. Közel 40 versenyző vett részt rajta, többek között Viszlay Vanda magyar bajnok versenyző, aki a hathónapos kisbabájával érkezett a versenyre. De ott volt még Pátkai Marcell, (akkor még) 20-szoros magyar bajnok, Sticzay Péter hazai snowboard legenda,, valamint Kósa Ádám alpin magyar bajnok versenyző. A fiatalok számára hatalmas inspiráció volt látni őket edzeni.

Bekényi Ádám szövetségi kapitány elégedetten foglalta össze az eseményeket:

„Az első napon a szlalom verseny alatt végig esett az eső. Így nem túl ideális körülmények között zajlott le a verseny, ahol mindenki három alkalommal teljesíthette a pályát, és a két legjobb idő került összeadásra. A papírforma szerint Pátkai Marcell érte el a legjobb eredményt.
A második napon a paralel óriás-műlesiklást rendeztük meg. Valamivel jobb időjárás várta a versenyzőket. Az előző napi esőzés hatására a vizes hó miatt a pálya hamar kikádasodott, így nem volt könnyű végigmenni hibázás nélkül a pályákban. A versenyen ismét Pátkai Marcell bizonyult a legjobbnak, ezzel 22. magyar bajnoki címét szerezte.
Este kezdtük építeni a BX pályát. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy René Brunner, a világ egyik legjobb snowboardkrossz edzője (15 évig volt a kanadai válogatott edzője) segített nekünk a különböző elemek kialakításában. Éjfél is elmúlt, mire végeztünk, de az elmúlt 10 év legjobb pályáját sikerült kialakítanunk. 5 hullám, több döntött kanyar és egy kis ugrató tarkította a menetet.
A vasárnapi snowboardkrossz és síkrossz versenyre több mint 100 versenyző érkezett. Szerencsére baleset nélkül sikerült lebonyolítani a versenyt. Örömünkre egy nagy visszatérő versenyzőnk, Hrustinszky Tamás diadalmaskodott.
Az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült versenyén vagyunk túl, remélem, hogy jövőre még több fiatal versenyző tűnik fel Murau lejtőin.”

A délutáni időszakban több közönségcsalogató verseny, játék is zajlott, így megrendezték a hagyományos hófoci bajnokságot is. A szervezők elmondása alapján a 3 szervezet esti buliban – ahol magyar DJ-k játszottak – megtelt a lenti hütte, így az éjszakai hangulat is adott volt.

Részletes eredmények erre a linkre kattintva
Fotók, galéria erre a linkre kattintva
Az esemény hivatalos oldala
A verseny FB oldala

Ízelítőül, néhány fotó Horányi-Névy András jóvoltából:

Comment