Az elmúlt hétvégén az ausztriai Gargellenben két nemzetközi FIS-versenyt is rendeztek ahol két snowboardkrosszosunk, Vincze Zsófia és Csillag Dávid állt rajthoz, nem is akármilyen eredményekkel.

A montafoni Gargellenben folytatódott a European Snowboardcross Tour, ahol Csillag Dávid csúszott egy nagyon szép 8. helyet, a második versenynapon pedig 17. lett. Vincze Zsófi ugyanitt egy 24. és egy 26. helyet szerzett, egy olyan mezőnyben, ahol ő volt az egyik legfiatalabb.

Csillag Dávid boldogan számolt be a Magyar Snowboard Szövetségnek az erős mezőnyben kivívott nyolcadik helyről:

"Pénteken egy viszonylag rövid edzésünk volt a rossz idő miatt, viszont sikerült megtalálni az ideális ívet a szombati kvalira. Ezt az ívet a selejtezőben meg is tudtam tartani, és hetedik helyen kvalifikáltam a futamokra.

Ez egy nagyon jó futam volt, nagyon élveztem, és az edzőm is nagyon meg volt elégedve vele. A remek kvalifikációs helyezésemnek köszönhetően a futamokban elsőként vagy másodikként választhattam startpozíciót.

Eljutottam a kisdöntőig, ami ezen a versenyen már komoly eredménynek számított, hiszen Európa-kupa szintű volt a mezőny.

A kisdöntőben az első kanyarban harmadik voltam, de sajnos rontottam egy kicsit, és ez elég volt a negyediknek, hogy megelőzzön. A pálya alsó részében már nem tudtam előzni, így negyedikként értem célba. Ezzel az 55 fős mezőnyben a 8. helyen végeztem. Leírhatatlanul örültem neki, javítottam a FIS-pontszámomon is.

Megint nagyon sokat tanultam, akárcsak az előző versenyen. A következő állomás ezen a hétvégén Annaberg, amit már nagyon várok."

Ritka alkalom, hogy a versenyszervezők által közzétett videót is láthatunk. Íme, Dávid 8. helyet érő kisdöntője:

Comment