Snowboardkrossz utánpótlás csapatunk a hollandiai Landgraaf fedett snowboardközpontjában versenyez a hétvégén

Az idei télre igazán nem lehetett panaszunk, de van, amikor ez sem elég :) Snowboardkrosszosaink egészen Hollandiáig utaztak, hogy kipróbálják a világ egyik legkomolyabb fedett télisport központját. A Snowworld építésekor a leghosszabb fedett lejtő volt a világon, és jelenleg is az egyetlen, FIS Világkupa-versenyek rendezésére alkalmas fedett létesítmény a világon.

A magyar csapat gerincét a 2019-es várható EYOF (European Youth Olympic Festival, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiál) keret tagjai alkotják: Brunner Blanca, Katonka Kitti, Marosvölgyi Márkó és Simon Kornél. Mellettük helyet kapott még a csapatban Tóth Lili és Farkas Zoltán is.
(Az EYOF-ra öt verssenyzőt küldhetünk majd, de Vincze Zsófi most nem tudott kiutazni).

Bekényi Ádám szövetségi kapitány így számolt be a csapatra váró kihívásról:

"A hétvégén egy pénzdíjas freestyle verseny mellett rendeznek egy korosztályos snowboardkrossz versenyt is Landgraafban. Mivel helyszűkében vannak, a verseny egyéni indításos időfutam lesz. A pálya nagyon technikás, "gondolkodós" rész van benne.

Reggel 9-től este 10-ig a rendelkezésünkre áll a pálya, ami rengeteg edzéslehetőséget jelent. A pályán nagyon hideg van. 🙂 "

Holnap delelőtt szabadedzést, majd kvailfikációs futamokat tartanak. A további lebonyolítás egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy remek kaland lesz!

Comment