Soma, a hazai snowboardélet egyik meghatározó alakja, tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket.

Somlyódy András szombat délután az egyik szenvedélye, windsurfözés közben, ismeretlen okból vesztette életét. Halála a snowboardos és szörfös közösséget egyaránt megrázta.

Sümegi Péter, korábbi magyar válogatott snowboardos, az MSBSZ elnökségi tagja, megrendülten fogalmazta meg mindannyiunk érzéseit:

„A nap, amikor megáll az idő... amikor halljuk, de nem értjük... amikor a hasonló értékrenddel és gondolkodással bíró emberek szíve apró szilánkjaira törik egy pillanat alatt. Hasonló cipőben jártunk, és bele se merek gondolni, milyen kegyetlenül nehéz lehet most a családnak... rettenetesen sajnálom, a szívem szakad meg! Mindaz az életforma, amiben hiszünk, hirtelen olyan érzékenynek hat, mint a legszebb, féltve őrzött kristály pohár, amire a legbüszkébbek vagyunk.”

Somlyódy András, akit mindenki csak Somaként ismert, a ’90-es évek közepétől vett részt a magyar snowboardéletben, a Külker Snowboard Klub színeiben Kertész Péter, Magyary-Kossa Zsolt és Bordács Miklós társaságában húzta az íveket.

Bordács Miklós, a Magyar Snowboard Szövetség ügyvezető elnöke így emlékezik:

"Soma mindenki által kedvelt, mindig mosolygó, nyitott, végtelenül pozitív személyiség volt. Sportban és munkában egyaránt kiemelkedően tehetséges. Rendszeresen indult az alpin kupafutamokon, de pozitív kisugárzása és segítőkészsége miatt a többi szakágakban is kedvelték. Nem csak versenyzőként, de szervezőként is szerepet vállalt a magyar snowboardéletben. A Marosportnál a Quiksilver márkamenedzsereként dolgozott, és több alkalommal részt vett a muraui Magyar Bajnokság szervezésében.

Az alpinos korszak befejezése után a freeride-ban találta meg szenvedélyét. Sokat járt ki Ausztriába, Schladming környékére, de egy-két távoli freeride-os kalandnak is részese volt, pl. az India-Himalájában.

Állandó szenvedélye volt a windsurf. Amint tudott egy kis időt szakítani a munka mellett, és megfelelő szél fújt, kocsiba ült, és irány víz.”

Távozása hatalmas űrt hagy, de szellemi örökségét tovább visszük.

Emlékezzünk rá úgy, ahogyan ő látta a világot! Ég veled, Soma!

Comment