Snowboardosaink a nyári kánikula közepette is a télre készülnek

Már hagyomány, hogy a snowboard válogatott, valamint az utánpótlás csapat tagjai nyaranta a tatai olimpiai edzőtáborban gyűlnek össze, hogy közösen készüljenek az előttük álló havas szezonra. A fizikai alapozás elengedhetetlen része a felkészülésüknek.

Bekényi Ádám szövetségi kapitány irányításával az utánpótlás csapatunk is megkezdte felkészülését a 2018-19-es szezonra.

"Kiemelkedően jó körülmények között tudunk edzeni, a gyerekek motiváltan, frissen, vidáman vetették bele magukat a "munkába". 64 napunk van még a kapruni edzőtáborig, így addig feszített program vár a versenyzőkre" - vázolta a helyzetet a szövetségi kapitány.

A csapat tagjai balról jobbra:

Farkas Katalin, Tóth Emma, Bakó Csanád, Bocsi Levente, Schieszl Hanna, Bakanek Lili, Tóth Lili, Nagy Zsófia, Gulyás Gréta, Vámos Levente, Pintér Márton, Farkas Zoltán, Brunner Blanca, Katonka Kitti, Mazalin Tibor, Marosvölgyi Márkó, Simon Kornél

2018. 08. 16. Tata 01.jpg

A munka mellett azonban némi lazításra is jutott idő. A csapat kiegészítő sportként a baseballt is kipróbálta:

A snowboard fontos (és amúgy trendi) nyári kiegészítő sportja a longboard. Alapvetően az alappozíciót gyakorolják rajta, mert a longboardon a legapróbb hiba is jelentkezik. Helyes helyzetben egyenesen halad a deszka, ha az ember nem guggol le rendesen, akkor jobbra-balra kanyarodik:

 

 

 

 

Comment