A nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdetjük műanyagpályás diákkupa-sorozatunkat

Október 14-én indul az MSBSZ - Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat 2018/2019-es idénye. A tavalyi évhez hasonlóan az alpin szakág mellett freestyle-ban is rajthoz állhattok!

A versenysorozat célja, az utánpótlás korú (I-VI. korcsoportos) snowboardosok számára versenyzési lehetőség biztosítása, valamint a tehetségek kiválasztása és gondozása. A kupasorozat az alábbi helyszíneken és időben kerül megrendezésre:

  1. Pasarét Kupa/Szlalom; Freestyle (2018. október 14.)

  2. Wax Klub Kupa/Szlalom; Freestyle (2018. november 11.)

  3. Fogarasi Kupa/Szlalom; Freestyle (2018. november 25.)

  4. 4seasons Kupa/Szlalom; Freestyle (2019. április 27.)

Versenyszámok:

Szlalom:

A verseny során minden induló három futamot teljesít. A két legjobb időeredmény összege alapján dől el a végső sorrend.

Freestyle:

A verseny során minden induló három futamot teljesít. A pályán egy straight box, egy-egy mini-kicker és egy negyedív (4Seasons) kerül elhelyezésre. A pontozást 3 versenybíró végzi (maximálisan 10 pont adható). A végső sorrend megállapítása a 3 pontszám átlaga alapján történik.

Helyezések eldöntése:

Az első hat helyen végző versenyző helyezéseinek pontértéke az alábbiak szerint alakul:

  1. hely = 10 pont

  2. hely = 8 pont

  3. hely = 7 pont

  4. hely = 6 pont

  5. hely = 5 pont

  6. hely = 4 pont

A további helyezettek mindkét versenyszámban 2 pontot kapnak (Szlalom versenyszámban két futamot kell kapukihagyás nélkül teljesíteni). A két versenyszám külön történő értékelése mellett, a sorozat végén összetett győztest is hirdetünk. Az utolsó állomáson szerzett pontok duplán számítanak!!!

Azon a résztvevők számára, akik csak egyetlen futamon indulnak, a sportorvosi igazolás bemutatása nem szükséges. Az egynél több állomáson rajthoz álló versenyzők esetében a sportorvosi igazolás bemutatása kötelező!!!

Jó versenyzést kíván: A Magyar Snowboard Szövetség

Comment