A tizedik születésnapját ünneplő Showdown helyszíne, mint mindig, ezúttal is Eplény volt. A házigazda shaper csapat elképesztő melóval szenzációs pályákat rakott össze, melyeken élmény volt versenyezni.

A 2019-es Showdown rendhagyó módon a juniorok szlalom versenyével kezdődött. A Nitro Snowpark mellé tűzött pályán, két futamban összesen 33-an hasítottak végig. A műanyagpályás mezőny szinte hiánytalanul rajthoz állt.

A tíz év alatti lányoknál Németh Lili (FreeRide Club) és Vígh Larissza (G2S) remekelt, míg a fiúknál Mórotz Kamil (VASAS) és Deme Milán (4Seasons) teljesítette a legrövidebb idő alatt a „távot”. Az egyel idősebbeknél Adamecz Rebeka(-) és Vígh Letícia (G2S) kettőséből kis különbséggel előbbi bizonyult jobbnak. Ezzel szemben Barabás Bálint (Naturelle) jelentős fölénnyel utasította maga mögé a 4Seasons-ös Márki Benit és a VASAS-os Vámosi Boldizsárt. Negyedik korcsoportban, a lány kategória legjobb időeredményével (23,36), Nagy Zsófi (Naturelle) emelhette magasba a dobogó legfelső fokáért járó „trófeát”, melyhez csapattársai, Nemerkényi Saci és Szieber Kriszti „asszisztáltak”. Az ellenkező neműeknél Vámos Levi (Naturelle) hasonlóan jó köreivel utasította maga mögé Vidra Marcit (FreeRide Club), valamint Tass Bendegúz Mátét (VASAS). A középiskolás hölgyeknél Katonka Kitti (Felső-Mátrai DSE) Vitovszki Eszterrel tusázott sikeresen. Az uraknál a mezőny leggyorsabbjaként (22,68) Simon Kornél (MSBSZ) diadalmaskodott. Marosvölgyi Márkó másodikként zárt, Pusztai Dominik a bronzérmeinek számát gyarapította. A rangidősek utolsó „mohikánja” Péter Bence (Naturelle) 26 másodpercet csúszott.

A juniorok szlalom versenyével párhuzamosan zajlott a férfiak slopestyle edzése. A shaper crew ismét kitett magáért. Az egész éjjel tomboló széllel és a mínuszokkal dacolva hajnalig dolgoztak az ívek tökéletesítésén. A decemberi parkot teljesen újragondolva, hamisítatlan Showdown-os elem- és ugratósorral készültek a jubileumi alkalomra, melyben egy törtbox, a zártszelvény korlát, egy table és egy downbox, a bonk hordó, egy kis kicker (3m) és egy nagyobb kidobó (6m) kapott helyet. A zsűriasztalnál Hartmann Jani (Nitro Snowboards Hungary, MSBSZ, Showdown), Bécsy Balázs (MSBSZ) és Nagy Péter (Freestyle Camp) foglaltak helyet. A pontozólapokra 22 név került fel. A színvonalra ezúttal sem lehetett panasz, melyet Pordán „Kaktusz” Attila szakmai kommentálása tett még hangsúlyosabbá.

A selejtezőben nagyot kellet vállalnia annak, aki a hatos döntőbe szeretett volna jutni. A „krémet” végül Kovács Levente, Csontos Milán, Kováts Domonkos, Hodács Gábor, Horváth Ádám és Pirity Gábor alkotta. Nekik a döntőben újabb két lehetősége nyílt arra, hogy trükkjeikkel elbűvöljék a bírákat.

Patent köreinek köszönhetően ezen a szombaton Kovács Levi bizonyult a legjobbnak. Csontos Milán 540-jével a dobogó második fokán landolt. Kováts Domonkosnak a bronzéremért gratulálhattunk.

A férfiak küzdelmeit követően a „játszóteret” ismét a gyerekek vették birtokba. Két korcsoportban 15-en versengtek a helyezésekért. A 14 év alattiaknál Nagy Zsófi és Barabás „Bálna” Bálint, míg a 18 év alattiak mezőnyében Katonka Kitti és Simon Kornél trükkjei voltak a legértékesebbek.

Köszönet a Síarénának a megfelelő mennyiségű és minőségű hóért, a Showdown csapatának a világszínvonalú shapelésért és a szervezésért, és végül, de nem utolsó sorban támogatóinknak: Nitro Snowboards Hungary, Skullcandy, Monster Energy, Xiaomi, Drop In Clothing és DVS Hungary

Szöveg: Dibusz István

Az eredmények erre a linkre kattintva érhetők el.

#IngramMicroHungary #IngramMobility #IngramXiaomi

Comment