Ha február, akkor Diákbajnokság. Ezen a hétvégén sem volt ez másként, a mátraszentistváni Síparkba vártuk a küzdelemre éhes, 1999 után született ridereket az MSBSZ - Store13 Országos Snowboard Diákbajnokságra.

A korábbiakhoz képest a szlalom szakág mellett a freestyle is felkerült az „étlapra”. Hóban és napsütésben most sem volt hiány és a Store13 shaper armadájának (Makács Peti, Mészi & Husztik Ágoston) köszönhetően pedig fullos elemeken pöröghettek a trükkök.

Szokás szerint a szlalom futamokkal nyitottunk. A rajtszámkiosztást követően minden induló kétszer csúszhatta meg a pályát. Hagyományainktól eltérően idén az első két korcsoportban (2008 után születettek) nem rangsoroltuk a versenyzőket, a részvétel volt a fontos. Összesen 20 aranyérmet osztottunk ki.

A harmadik korcsoportos lányoknál Tóth Emma (MSBSZ) diadalmaskodott Bakanek Lili (VASAS) és Csenke Anna előtt. A fiúk párharcaiban a műanyagpályás kupasorozat éllovasa, Barabás Bálint (Naturelle) csapott össze sikeresen Bakó Vilhelem Csanáddal és Gajodi Marcival.

A 2004-05-ösök mezőnyében Nagy Zsófi (Naturelle) pár tizeddel Tóth Lilit (MSBSZ), illetve két másodperces különbséggel Nemerkényi Sacit (Naturelle) utasította maga mögé. Csapattársa, Farkas Zoltán hasonlóan szoros meccseket vívott Vámos Leventével és a Pasaréti crew oszlopos tagjával, Pintér Marcival.

A középiskolás lányok küzdelmeiben ismét Brunner Blanca (MSBSZ) és Katonka Kitti (Felső-Mátrai DSE) feszült egymásnak. Végül a lány kategória legjobb időeredményével előbbi örülhetett. Mindemelett Huszti Anna bronzérmesként távozott. A fiúknál az SBX Hungary boarder cross-osai, Simon Kornél és Marosvölgyi Márkó, a Freestyle Camp kiválasztottjával Mazalin Tibivel (Naturelle) mérkőztek meg. Végül Tibit szólítottuk először a dobogóra, akinek először Márkó, majd bajnokként Kornél gratulálhatott.

A rangidőseknél a tardosi Czunyi Fanni (MSBSZ) bizonyult a legjobbnak, Novák Anett, valamint Marchhart Júlia előtt. Az urak táborában Hrustinszki Tomi óriási fölénnyel (pályacsúccsal) kerekedett felül, Osváth Norbin (MSBSZ) és Racsamány Boldizsáron (G2S).

A szlalom futamokat követően „ünnepélyes” eredményhirdetést tartottunk a Körbár teraszán, majd kezdetét vette a Freestyle edzés. Háromnegyed óra állt minden induló rendelkezésére, hogy összerakja a körét. Alapvetően egy butter box-ra és a két kickerre koncentráltunk. A 50-50-k és straight jump-ok mellett ígéretes trükköket láthattunk. Ilyen volt például Farkas Zoli 180 in -180 out-ja a boxon, Simon Kornél patent back 360-ja a fönti kickeren, vagy Racsmány Boldi stílusos, elszállós grabekkel tarkított 180-ai. A lány kategória legtöbb pontot érő futamait Tóth Lili (U14) és Brunner Blanca (U18) tudhatta magáénak, míg a fiúknál Farkas Zoltán (U14) és Racsmány Boldizsár (U18) körei érték a legtöbbet.

A részletes eredménylistát megtaláljátok erre a linkre kattintva

Köszönet a Síparknak és a támogatóinknak (Store13, Xiaomi, Toko) és mindenkinek, aki bármit is hozzátett ahhoz, hogy ez a 83 tehetséges fiatal snowboardozással tölthette ezt a napot!

Szöveg: Dibusz Istvá


Comment