Az előrejelzés ellenére gyönyörű időben, rengeteg utánpótlás indulóval zajlott a 27. Snowboard Magyar Bajnokság Murauban

A gyorsasági versenyszámokban idén is az ausztriai Murauban rendeztük a Snowboard Országos Bajnokságot. Szlalom, óriás-műlesiklás és snowboardkrossz volt terítéken. A helyszín adottságait kihasználva slopestyle versenyt is rendeztünk, de ezt csak a móka kedvéért, nem járt érte bajnoki cím.

Az elmúlt évek utánpótlásnevelő munkájának köszönhetően az U14 kategória volt a legnépesebb korosztály. Új versenyzőkkel bővült a rajtlista, így elmondhatjuk, hogy épül a hazai snowboardsport jövője. Nagy örömünkre sérülések nélkül zajlottak a versenyek.


A tavaszias melegnek köszönhetően kásás volt a hó, a kapuk mellett nagy kádak keletkeztek, ami főleg a kisebbeknek okozott gondot. A tapasztalt versenyzők azonban ezt az akadályt is kiválóan vették. Snowboardkrosszban többen is pályát tévesztettek, ezért a döntőben már nem vehettek részt.

Az U14-s korosztályban Bakanek Lili és Tóth Lili nagy csatákat vívott az aranyéremért. A 16 év alattiak között Brunner Blanca három aranyat hozott el. Az U20 korosztályban Hrustinszky Tamás győzött. A sokszoros magyar bajnok Pátkai Marcell nem tudott részt venni a versenyen, így a felnőttek mezőnyében Papp Endre „Juniornak” nem volt ellenfele, bár versenyen kívül a hazai snowboard közösség egyik alapítójával, Sticzay Péter „Sticóval” izgalmas párharcokat vívtak.

A korábbi sokszoros magyar bajnok Viszlay Vanda a legígéretesebb rookie-nak járó különdíjjal jutalmazta Vígh Larisszát, aki egy Lib Tec deszkát kapott, a Lib Tech és a Gnu Snowboards jóvoltából.

A Magyar Snowboard Szövetség ügyvezető elnöke, Bordács Miklós bizakodóan tekint a jövőbe a verseny után:

„A szokásoknak megfelelően meleg időben bonyolítottuk le a muraui OB-t. Ez nem tett jót a pályák minőségének, de szerencsére nem is érte meglepetésként a versenyzőket. Nagyon pozitív, hogy tovább növekszik az utánpótlás létszáma és határozottan érződik a tudásbéli fejlődés is. Ennek köszönhetően jó néhány kemény párbajnak lehettünk tanúi egy-egy korosztályban. Szintén pozitív, hogy csapatokat, iskolákat látunk körvonalazódni. Ezeknél a csapatoknál jól látható a felkészítés hatása. Ez a jövő szempontjából is egy lényeges előrelépés, hiszen ezeket a fiatal tehetségeket 2-3 éven belül remélhetőleg egy erős és bővülő felnőtt korosztályban fogjuk majd viszont látni.”

Eredmények:

Snowboard Magyar Bajnokság Murau 2019 Szlalom (PSL)
Snowboard Magyar Bajnokság Murau 2019 Óriás-műlesiklás (PGS)
Snowboard Magyar Bajnokság Murau 2019 Snowboardkrossz (SBX)
Snowboard Slopestyle Murau 2019 (SBS)

Comment