Öt snowboardkrossz versenyzőnk készül a szezon utolsó nagy nemzetközi versenyére az ausztriai Reiteralmon

A februárban hirtelen beköszöntő tavaszias hőmérsékletek miatt a szlovéniai Rogla kénytelen volt visszamondani az idei FIS Junior Snowboard Világbajnokság rendezési jogát. Szerencsére az Ausztria északi részén januárban lehullott több méternyi hó kellő tartalékot biztosított a sógoroknak, így a számunkra is jól ismert, világszínvonalú infrastruktúrával rendelkező Reiteralm vállalta a rendezést.

A magyar csapat terveiről, várakozásairól Bekényi Ádám szövetségi kapitány nyilatkozott:

“Öt versenyzővel vágunk neki az idei év legrangosabb korosztályos snowboardkrossz versenyének. Vincze Zsófia, Katonka Kitti, Czunyi Fanni, Marosvölgyi Márkó és Simon Kornél alkotja a magyar csapatot.

Alapcélként a középmezőny első felét céloztuk meg, és titkon reménykedünk egy top 30-as eredményben is. A csapatversenyben két egységgel tudunk rajthoz állni, melyek összetételét majd az egyéni küzdelmeket követően alakítjuk ki.

A 2020-ban megrendezésre kerülő lausanne-i Ifjúsági Olimpiai Játékokra ezen a versenyen lehet kvalifikálni, így számunkra ezen a világbajnokságon ez is célként lebeg előttünk. Bízunk a jó szereplésben.”

Április elsején az egyéni, míg másodikán a csapatversenyeket rendezik meg. Reméljük, itthonról sokan szurkoltok majd velünk a magyar csapatnak!

Címlapfotó: Réti Gerzson Photography

Comment