A hétvégén az ausztriai Kühtai-on versenyzett snowboardkrossz utánpótlás és korosztályos válogatottunk, ahol a női U15 kategóriában Tóth Lili briliáns előzéssel megszerezte első nemzetközi győzelmét

Népes utánpótlás snowboardkrossz csapatunk a hétvégén a tiroli Kühtai-on tartott főpróbát az egy hónap múlva kezdődő FIS Junior Snowboard Világbajnokság előtt. Nagyszerű eredmények születtek, de mind közül kiemelkedett a 14 éves Tóth Lili második versenynapon elért győzelme a 15 év alattiak mezőnyében. Olyan előzéssel sikerült megnyernie a futamot az utolsó kanyarban, amire még a sokat látott osztrák edzők is felkapták a fejüket.

Ahogy a videón is jól látszik, Lili sárga mezben rajtolt. A kvalifikációja nem sikerült a legjobban, ezért minden futamban utolsóként választhatott starthelyet, ennek ellenére elverekedte magát a döntőig. Ott szintén a legkedvezőtlenebb helyről rajtolva, de remekül csúszva, a második helyen követte az előző napon győztes bolgár ellenfelét. Majd az utolsó kanyarban egy olyan ívet húzott, amellyel még az idősebb korosztályok versenyzői sem próbálkoztak. Bekényi Ádám szövetségi kapitány elárulta, hogy az edzéseken pont azt a kanyart gyakorolták. Lili egy pillanat alatt vágott az élre, ami első győzelmét jelentette nemzetközi versenyen. Hasonló bravúrra legutóbb öt évvel ezelőtt az azóta már válogatott, jelenleg sérülésből lábadozó Fehér Zsófia volt képes.

Az alábbi videó a XIaomi MI8-as telefonjával készült.

A hétvége teljesítményei közül mindenképp megemlítendő még Simon Kornél 22. és 23. helye, ami elsőre nem tűnik eget rengető eredménynek, ám másodéves juniorként, erős mezőnyben ez mindenképpen ígéretes. Remekül szerepelt továbbá a juniorok között Vincze Zsófia és Brunner Blanca is. A csapat az egy hónap múlva, a szlovéniai Roglában megrendezett FIS Junior Snowboard Világbajnokságra készül.

A hétvége további eredményei:

 1. versenynap:

  Tóth Emma 4.
  Bakanek Lili 2.
  Tóth Lili 4.
  Nagy Zsófia 8.
  Bocsi Levente 3.
  Brunner Blanca 17.
  Simon Kornél 23.
  Vincze Zsófia 10.

 2. versenynap:

  Simon Kornél 22.
  Vincze Zsófia 17.
  Brunner Blanca DNF
  Bakanek Lili 4.
  Tóth Emma 3.
  Bocsi Levente 3.
  Nagy Zsófia 6.

#IngramMicroHungary #IngramMobility #IngramXiaomi

Comment