Fekete Lilla szereti a tavaszt, de a telet talán még jobban, ezért április közepén elutazott egy parasnowboard edzőtáborba, ahol élőben láthatta a Parasnowboard Világkupa szezonzáró versenyét is

Fekete Lillát ezúttal is edzője, a Magyar Snowboard Szövetség főtitkára, Némethné Harmat Rózsa kísérte el. Az ő beszámolója következik:

“A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság Agitos Alapítványa támogatásával Lillával ismét egy nemzetközi parasnowboard felzárkóztató edzőtáborban vehettünk részt, ezúttal Svédországban.

A több, mint 100 jelentkező közül végül 4 síelő és 6 snowboardos (3 sportoló + 3 edző) került kiválasztásra, köztük mi is.

Lilla_20190414_SWE_04.jpg

Egy hosszú, 18 órás utazást követően érkeztünk meg Klövsjö síterepre, ahol a havas edzések zajlottak. Alapvetően mindenki a saját edzőjével külön edzett, de természetesen a szervezők szemmel tartották a folyamatokat, illetve készséggel álltak mindenben rendelkezésünkre.

Lilla pár kör után magabiztosan rótta a kilométereket és elszántan próbálta ki az új feladatokat, amiket kitaláltam számára. Sebesség terén sokat fejlődött és bátran jön le a legmeredekebb pályákon is.

Kint tartózkodásunkkal egyidőben rendezték a Parasnowboard Világkupa-sorozat utolsó állomását, melyet figyelemmel kísérhettünk. Látva maguk előtt a követendő célt, a verseny rendkívül motiválóan hatott a tanulófélben lévő sportolóinkra.

Klövsjö varázslatos táj, ahogy a dimbes-dombos kis hegyről letekintve zegzugos befagyott tavak terülnek el a hegyek alatt. A civilizáció pedig a természethez idomulva, alig észrevehetően válik mindennek a részévé. Csodaszép!

A tábor utolsó két napját Östersund városában elméleti és szárazedzésekkel, tesztekkel folytattuk a Mid Sweden Universityn, Svédország egyik legnagyobb egyetemi kampuszán.

Az előadások nagyon jól összeszedték a legfontosabb alapjait annak, hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből kiemelkedő sportoló legyen. Azt gondolom, hogy ez mindegyik sportolónk számára tanulságos volt.

Remek zárása volt ez a tábor a téli szezonnak. Pozitív érzésekkel és energiákkal búcsúztunk a téltől, és nagy elánnal és tervekkel készülünk Lillával a következő szezonra!”

Lilla_20190414_SWE_01.jpg


Comment