Beszámoló az MSBSZ –Store13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozat 2018-19 utolsó versenyéről, a 4Seasons Kupáról

A műanyagpályás kupasorozat záró futamának helyszíne idén is a Bókay-„gleccser” lábánál elterülő „völgyben” található 4Seasons Sí-és Snowboardiskola volt. A műanyagpálya kenését az égiek oldották meg helyettünk, ugyanis a szombat hajnali eső remek körülményeket teremtett a 10 órakor elrajtoló szlalomversenyhez. Öt korcsoportban 28 snowboardost (10 lányt és 18 fiút) regisztráltunk.

Az első korcsoportosok négyesét Németh Lili (Freeride Club), Farkas Robika (4Seasons), Cserni Áron (FreeRide Club) és Papp Matyi (Fogarasi Síiskola) alkotta. Lili az esélyesek teljes nyugalmával, Robika a hazai pálya előnyét élvezve aranyérmet érő időket csúsztak. Áron alig néhány másodperces különbséggel lett második, míg Matyi, a mezőny legfiatalabb indulójaként, a harmadik helyért járó nyereményeket zsebelhette be.

A második korcsoportos lányoknál Farkas Kati (4Seasons) és Vígh Larissza (G2S) párharcát Mozsár Luca (4Seasons) és Straub Jázmin (4Seasons) feltűnése tette izgalmasabbá. Kati végül magabiztos fölénnyel győzött Larissza előtt. Luca mindössze két másodperccel bizonyult jobbnak Jázminnál. A fiúknál, a szintén otthon versenyző Deme Milán volt a leggyorsabb, Tóth Benedeket (VASAS) és Lendvai Gerit (FreeRide Club) maga mögé utasítva.

Vígh Letícia (G2S) korosztályának egyetlen képviselőjeként állt rajthoz. A srácoknál viszont Barabás Bálint (Ntaurelle) és Sohár Dani (Naturelle) kiélezett küzdelmeinek lehettünk szemtanúi, melyben végül Bálint bizonyult jobbnak. Danit a sorban Márki Benjámin (4Seasons), Vámosi Boldizsár (VASAS) és Ovádi Barnabás (VASAS) követte.

A IV. korcsoportosoknál négy-négy rider feszült egymásnak a dobogóért folytatott küzdelemben. Mindkét nem esetében századmásodpercek döntötték el a helyezések sorsát. A lányoknál ennek megfelelően Nagy Zsófi, Gulyás Gréta, Nemerkényi Saci, Szieber Kriszti, míg fiúknál Farkas Zoli, Vámos Levi, Vidra Marci és Tass Bendegúz lett a sorrend.

A középiskolások mezőnyében a Freestyle Campet megjárt Mazalin Tibi (Naturelle) diadalmaskodott. Ugyanakkor a VASAS-ban csúszó Koczka Vince és Antal Ákos a második, illetve a harmadik helyért járó pontjaikat tudták megduplázni.

A szlalomverseny után tízórai szünetet tartottunk. A 4Seasons idén is pizza szeleteket vetett latba az éhségcsillapítás érdekében, valamint Nagy Zsófi anyukájának muffinjai „adtak erőt és mindent lebíró akaratot”. A csaknem félórás edzést követően először a legidősebbek kaptak lehetőséget trükkjeik bemutatására, melyet háromtagú zsűri (Földi Tibor, Fogarasi Ábel és Pap Márk) pontozott. A pályán két mini-kicker, egy negyedív és még két ugrató került elhelyezésre. Néhány kivétellel szinte a teljes szlalom-mezőny rajthoz állt. A hölgyek két korcsoportban versenyeztek, ahol Farkas Katinak (4Seasons) és Gulyás Grétának (Naturelle) sikerült felülkerekedniük vetélytársaikon. A fiúknál Sohár Dani (Naturelle), Farkas Zoli (Naturelle) és Mazalin Tibi (Naturelle) vitte el az első helyekért járó „trófeákat”.

Gratulálunk az eredményekhez! Várunk Benneteket az ünnepélyes díjátadón, május 10-én 16:00 órától a Magyar Sport Házában!

Részletes eredmének (katt a linkre):

Szlalom
Freestyle

Köszönet a 4Seasons Sí- és Snowboardiskolának és támogatóinknak, a Store13-nak és a Xiaominak!

Szöveg: Dibusz István

Comment